(SIDE2): Mange av oss får beskjed om å være flinkere til å bruke tanntråd når de er på tannsjekk hos tannlegen.

Men det er selvfølgelig viktig å vite hva som er korrekt teknikk når det gjelder tanntrådbruk.

Dette er feil

Robin Seymour, en britisk periodontolog og professor ved Dental Sciences at Newcastle University, mener nemlig det finnes bedre måter på å få en ren og fin perlerad.

Grunnen til at flere tannleger anbefaler å bruke tanntråd er fordi hvis du gjør dette riktig, så hjelper det deg med å bli kvitt matrester og plakk mellom tennene.

Hvis det blir liggende igjen rester kan dette irritere tannkjøttet og føre til til betennelse og i verste fall sykdom, skriver Daily Mail.

Men ifølge den britiske avisen kreves det god fingerferdighet for å bruke tanntråd korrekt, og det er her visstnok mange gjør feil. I stedet for å fjerne matrester og plakk, så er det et stort flertall som presser dette mot tannkjøttet fremfor å fjerne det.

Tannhelseeksperten mener det derfor kan være lurt å se på andre alternativer for å få rengjort godt mellom tennene.

Ikke skyll munnen med vann

- Det er viktig å børste tennene grundig, bruk gjerne en elektrisk tannbørste og en annen smalere, spesiallaget tannbørste til å rengjøre spesielt i området mellom tennene. Avslutt med et alkoholfritt munnvann, tipser Robin Seymour.

Andre tannråd fra professoren er å bruke en tannkrem med fluor. Ifølge Seymour bør du børste tennene i cirka to minutter og i alle fall i minst 30 sekunder.

Du skal spytte ut tannkremen, men unngå å skylle munnen med vann rett etterpå. Man bør også droppe å spise eller drikke noe rett etter at du har pusset tennene.