Gå til sidens hovedinnhold

Derfor har britene stygge tenner

De er sine egne tannleger.

(SIDE2): Amerikanerne spøker ofte med at britene har stygge tenner, skriver ABCNews . Nå har et britisk magasin gjennomført en uhøytidelig spørreundersøkelse for å finne svaret på sin dårlige tannhelse.

Fikser med tyggis
Blant de 2.631 personene som deltok i undersøkelsen, svarte 210 at de gjorde såkalt tannlegearbeid på seg selv.

Dette innebar blant annet trekking av tenner, tannbleking og å prøve å fikse sår i tannkjøttet. Resultatet viser at mer enn en fjerdedel selv har trukket en tann med tang, 11 prosent hadde brukt lim for å tette en fylling eller krone, 8 prosent hadde prøvd å fikse en tannprotese selv og 6 prosent hadde fylt en løs fylling med tyggegummi.

Det vanligste blant britene er imidlertid å prøve å bleke tennene sine selv, hvor 30 prosent svarte at de hadde prøvd å få et hvitere smil ved hjelp av vaskeprodukter de fant i huset.

Rundt 5 prosent av britene fikser sine egne tenner. Frykt for tannlegen er en av hovedårsakene til at de ikke oppsøker hjelp.

The British Dental Association (BDA) advarer sterkt i mot å behandle tennene sine selv. De nevner skrekkeksempler som at man kan trekke ut feil tann eller få alvorlige infeksjoner. BDA anbefaler alle å kontakte tannlegen dersom man har problemer med tennene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kommentarer til denne saken