Gå til sidens hovedinnhold

«Tannpirkerman» ødelegger låsene til forretninger

Putter tannpirkere inn i dørlåsene, og knekker de av. 20 tilfeller bare den siste uke.

Hele sommeren har «tannpirkermannen» vært på ferde i Harstad, til gårdeiere, og butikkinnehaveres store frustrasjon. Mannen putter tannpirkere eller trefliser inn i dørlåsene, og knekker de av.

- Når vi kommer på jobb, stikker vi nøkkelen inn og ingenting skjer. Tannpirkeren blir dyttet lenger inn i låsen, og vi må ut med flere tusen kroner, sier innehaver av SpaSpa i Harstad, Kjersti Mikkelborg, til Nordlys.

Var nær avlyse bryllup
Tre ganger har mannen ødelagt låsen til Mikkelborgs forretning. Første gang det ble oppdaget var 12. juli. Hele familien var klar til å dra på ferie, men avgangen måtte utsettes. Det var også så vidt at ikke et helt bryllup måtte kanselleres på grunn av mannens herjinger.

- Det kunne blitt krise. Ei brud hadde time hos oss på morgenen før hun skulle gifte seg senere på dagen. Heldigvis klarte vi å få opp låsen, og bruden ble gift, sier Mikkelborg.

Omlag 3000 kroner må man ut med for hver gang låsen må skiftes ut. Første gang klarte de ansatte på SpaSpa å dra ut tannpirkeren med en lang spesialpinsett, skriver Nordlys.

- Men det er ikke alle som har det, og får gjort jobben selv, og i lengden blir det dyrt.

Mikkelborg vært i kontakt med flere bedrifter i Harstad som har opplevd det samme gjentatte ganger.

Ikke første gang
Ved Harstad politistasjon er de i full gang med å løse problemet. Mannen ble første gang pågrepet i vår etter en runde med ødeleggelser i Harstad sentrum. Han innrømte alle forhold, og saken ble tatt opp i konfliktrådet for avgjørelse.

- Han ble enig med motpartene, men det som er saken er at mannen har et problem. Å putte tannpirkere i låsene er noe han er nødt til å gjøre, men hvorfor vet vi ikke, sier stasjonssjef Geir Pedersen.

Vedkommede ble pågrepet også i forrige uke. Da innrømte han sommerens mange forhold.

- Mannen er under psykiatrisk behandling, og vi er i dialog for å finne ut hvordan vi skal få stoppet dette, sier Pedersen.

Både han og Kjersti Mikkelborg oppfordrer alle som opplever dette til å anmelde saken.

- Vi er avhengig av å dokumentere alle slike forhold, for å kunne bruke i en eventuell påtale. Politiet må kartlegge hvor mange ganger dette har skjedd, sier stasjonssjefen.

20 tilfeller den siste uka
Inge Karlsen hos Låsservice Nord i Harstad, forteller at de har hatt rundt 20 tilfeller den siste halvannen uka.

- Bare mandag og tirsdag denne uka har vi hatt fem-seks tilfeller. I forrige uke var det mellom ti og femten. Mange av disse har flere låser de må skifte ut på grunn av vandalismen, sier Karlsen.

Han sier at det ikke er riktig det som skjer, selv om Låsservice Nord får mye arbeid.

- Det er frustrerende for kundene våre, og i hektiske perioder med ferieavvikling blir det vanskelig å prioritere også. Flere av kundene våre har opplevd dette mange ganger, og det er klart det blir dyrt, sier Karlsen.

Les flere saker av Nordlys.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken