Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk den bisarre skjønnhetstrenden

Dukket opp i Asia. Men kan være farlig.

(SIDE2): Det er i Sørøst-Asia at tenåringer nå går til innkjøp av falsk regulering som de limer på tennene sine.

Det skal tannreguleringen visstnok være et symbol på status, helse og stil - dette på tross av at trenden har ført til dødsfall hos minst to unge mennesker.

Har fått luksusstatus
Ekte streng er dyrt, og det er derfor et tegn på økonomisk velstand å bruke dem. I Thailand, Indonesia og Malaysia kan man nå kjøpe falsk regulering som man limer på tennene selv i forskjellige design, blant annet prydet med Hello Kitty og Mikke Mus. Disse koster ikke mer enn rundt 500 norske kroner, ifølge Daily Mail.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det er de små komponentene i tannreguleringen, som de fleste limer på selv, som skaper problemer. De løse delene kan nemlig løsne og kvele brukeren. Den falske reguleringen inneholder også ofte bly noe som kan føre til forgiftnig.

På YouTube ligger det flere instruksjonsvideoer for hvordan man selv kan sette på eller lage sin egen tannregulering:

HTML EMBED
HTML EMBED

Helseeksperter advarer
Den falske tannreguleringen har ført til at to dødsfall i Thainland, og regjeringen har satt opp restriksjoner mot å selge dem. Men på tross av de nye restriksjonen ser det ikke ut til at trenden kommer til å forsvinne med det første. På blogger som Braces Faces og Analicios selges den falske strengen gjennom nettet, i tillegg til markeder, og tilpasses i skjønnhetssalongen.

Helseeksperter advarer nå unge mennesker mot å bruke den falske reguleringen, som eksperter mener bør forbys.

Flere asiatiske modeller, skuespillere og musikere har blitt avbildet med den fargerike strengen. Også vestilge stjerner, som Gwen Stefani i sine tidligere dager, brukes på blogger som er dedikert til «moteriktig regulering».

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken