Gå til sidens hovedinnhold

Taper 50 mill. i måneden

Men Bjørn Kjos er godt tilfreds med underskuddet.

Norwegian la torsdag frem et underskudd før skatt på 150 millioner kroner etter første kvartal. Dette er en halvering av underskuddet i forhold til i fjor, da minusen ble 293 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet hadde samtidig en kraftig vekst i inntektene. De tre første månedene i år endte med inntekter på 1,39 milliarder kroner, mot inntekter på 1,09 milliarder samme periode i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Jeg er godt tilfreds med dette førstekvartalsresultatet. I en situasjon der bransjen står overfor store økonomiske utfordringer leverer vi vesentlig bedre i år enn første kvartal i fjor. Driften vår i Norge går godt, og vi har dreid organisasjonen i Sverige kraftig. Vi har også lansert en rekke nye ruter i Danmark. Dette skal gi resultater for inneværende år, sier Bjørn Kjos.

Norwegian fraktet vel 2,1 millioner passasjerer i første kvartal 2009 – nær 108 000 flere enn på samme tid i fjor. Innenriks i Norge økte antall passasjerer med 25 prosent. Dette skyldes sterkere satsing innenriks, blant annet med 12 innenriksruter mer enn i fjor.

- Etterspørselen har vært tilfredsstillende inn i andre kvartal. Norwegian har gjennomført flere salg og markedsføringskampanjer som har blitt godt mottatt i markedet, og fortsetter å tiltrekke seg kunder til det stadig voksende rutenettet, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Kostnadene økte med 8,5 prosent, noe som blant annet skyldes en økning i aktiviteten. Samtidig motvirkes dette av fallende drivstoffpriser. Imidlertid er en svak norsk krone dårlige nyheter for Norwegian.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 648,8 millioner kroner i kontanter. Det er 40 millioner mer enn ved utgangen av 2008. Kontantstrømmen fra driften bedret seg fra 14,4 til 125,4 millioner.

Fremtidsutsiktene er usikre, ifølge selskapet.

- De økonomiske utsiktene er usikre. Et fall i business er ventet i 2009, og selskapet vil følge utviklingen nøye og gjøre eventuelle justeringer til rutenettet dersom det er nødvendig, fortsetter selskapet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken