Gå til sidens hovedinnhold

Tar bølgen for Varg Veum

Gunnar Staalesens deltakelse på en krimfestival i Frankrike har fått franske anmeldere til å ta bølgen for Varg Veum og Bergen.

Gunnar Staalesen blir viet mye plass - sammen med Cappelens Karin Fossum - i blant annet Le Monde og Libération.

Magisk norsk realisme
Nylig deltok Staalesen på krimfestivalen i Saint-Quentin-en-Yvelines nær Paris, der nordisk krim sto på dagsordenen. Det har ført til blant annet en helside i Frankrikes største riksavis, Le Monde.

Mens Libération mener at Staalesen innehar en slags norsk magisk realisme i det han skriver, understreker Le Monde hvordan Gunnar Staalesen gjennom sine bøker med Varg Veum har beskrevet et Norge i forandring.

Ville bli en Hamsun
Libération mener Gunnar Staalesen føyer seg inn i rekken av norske krimforfattere som makter «å plukke fra hverandre dette såkalt eksemplariske sosialdemokratiet, som er ute av stand til å håndtere omveltningene i tiden».

I et intervju med avisen røper Gunnar Staalesen at han egentlig drømte om å bli en ny Hamsun, men at han er godt fornøyd med å ha skapt en norsk Philip Marlowe.

Millionær
Gunnar Staalesen ble forrige lørdag kåret til medlem av bokmillionærklubben av Dagens Næringsliv. Staalesen har tjent over 10 millioner kroner på forfatterskapet sitt, som også inneholder andre bøker enn Veum-romanene, de siste fem årene.

Sammen med blant andre Karin Fossum, Lars Saabye Christensen, Anne Holt og Unni Lindell lever han godt av salg av sine bøker både i Norge og i utlandet.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken