Gå til sidens hovedinnhold

Tar et jafs av Prosafe

Sohmen-familien blar opp milliarder for Prosafe.

Sohmen-familien har gjennom selskapet BW Limited bladd opp milliarder for å sikre seg aksjer i Prosafe.

Det børsnoterte selskapet BW Offshore Limited melder at de har kjøpt seg opp i Prosafe. Totalt eier BW Offshore 12.257.085 aksjer kjøpet, noe som tilsvarer 5,3 prosent av aksjene i Prosafe. Posten ble kjøpt til 86 kroner per aksje.

NA24 - din næringslivsavis

Fra før eier BW Limited 39.675.905 aksjer i Prosafe, og gruppen har dermed nå kontroll på 22,6 prosent av de utestående aksjene i Prosafe.

BW Offshore har tidligere sagt at de vil være en aktiv deltager i konsolideringen i FPSO-bransjen. Selskapet tror at de sammen med Prosafe kan bli en stor aktør innen FPSO med det største geografiske omfanget i bransjen, samt godt posisjonert til å utnytte vekstmulighetene.

For å finansiere kjøpet vil BW Offshore gjennomføre en emisjon på 1,1 milliarder kroner. Carnegie har fått oppdraget med å hente inn provenyet gjennom å utstede 43.605.016 aksjer til en tegningskurs på 26 kroner. BW Limited har garantert for emisjonen, og de som har solgt Prosafe-aksjer til BW Offshore skal tegne seg for en betydelig andel aksjer i emisjonen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler