Gå til sidens hovedinnhold

Tar PetroMENA-nybygg

Jurong-verftet har kansellert byggekontrakten på PetroMENAs første nye borerigg.

Det er Jurong-verftets morselskap Sembcorp Marine som har opplyst dette i en melding til børsen i Singapore onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Sembcorp begrunner kanselleringen med manglende innbetaling av siste avdrag i forbindelse med byggingen av riggen, PetroRig I. Verftsgruppen som er blant de fremste i verden på borerigger, vil nå selge nybygg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Riggen er den første av tre rigger PetroMENA ASA har i bestilling ved Jurong-verftet, og skulle blitt overlevert nå i april. Byggeprisen er 423 millioner dollar for Sembcorp.

Verftet forventer å få solgt riggen til en pris som vil dekke alt utestående. Etter at verftet har dekket sitt utestående vil det overskytende av salgssummen gå til eierne av byggekontrakten, noe som er under disputt.

Klart for pengekrangel
PetroMENA, som er en del av sfæren rundt bergensinvestor Berge Gerdt Larsen, er i dyp krise og slåss nå med sine obligasjonseiere om kontrollen over riggnybyggene og selskapets skjebne.

Selskapet har tidligere i april påpekt at obligasjonseiernes obstruksjoner er til hindre for at selskapet skal innfri avdragsbetalingen som nå har forfalt. Obligasjonseierne har på sin side gjennom Norsk Tillitsmann forsøkt å ta kontroll over nybygget, og hevder at det er obligasjonseierne som eier kontrakten.

Partene skal etter planen møtes i retten i Singapore i mai, inntil da får ikke riggen forlate Singapore. PetroMENA tapte i Oslo Tingrett i et forsøk på å forhindre obligasjonseiernes fremstøt.

Utfallet av rettsaken vil være avgjørende i forhold til hvor overskuddet fra salget av PetroRig I går.


Kjøper og kontrakt
PetroMENA har tidligere meldt at selskapet har inngått en intensjonsavtale for å selge riggen for 450 millioner dollar.

Riggen er sluttet på en kontrakt til det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras datterselskap Petrobras America for boring i Mexicogolfen. Verdien på kontrakten er 700 millioner dollar. Det er Gerdt Larsens managementselskap Larsen Oil & Gas som har inngått kontrakt på vegne av PetroMENA. hvor datterselskapet PetroRig I Ltd har en rett og plikt til å utføre arbeidet.

Det har ikke lykkes NA24 iMarkedet å få noen kommentarer fra PetroMENA og Larsen Oil & Gas onsdag formiddag.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken