Det er en kjent sak at vi gutter ikke føler oss helt vel sammen med en gråtende kvinne. Og det er det en god grunn til, skal vi tro forskere som har studert tårevåte kvinner.

Det viser seg at våte kinn er som kryptonitt for ereksjonen. Lukten av en kvinners tårer får gutter rett og slett til å miste sexlysten, skriver nettsiden The Smoking Jacket. Heldigvis er effekten midlertidig.

Forskningsprosjektet må dessuten være blant de mest bisarre.

Ifølge nettsiden ble undersøkelsen utført ved at forskere samlet tårene til gråtende kvinner. Triste filmer ble brukt til å få tårene til å trille. Derette fikk mennene sniffe tårene mens de så på bilder av kvinnene.

Mennene rapporterte at jo mer tårer de sniffet, jo mindre følte de seg tiltrukket av kvinnene og jo mindre hadde de lyst på sex. Resultatene av testene viste også at testosteronnivået i kroppen sank i takt med mengden sniffede tårer.

Det er uvisst nøyaktig hvorfor forskerne mente dette var viktig å finne ut av. Det er vel heller sjelden man befinner seg i en situasjon hvor sexpartneren din gråter i strie strømmer, og du tar noen skikkelig magadrag fra kinnene. På en annen side: Kan dette bli middelet som erstatter den slitte «Jeg har vondt i hodet i kveld, elskede»?