Gå til sidens hovedinnhold

- Tåsen er den nye åsen

Holmenkollåsen er ikke lenger hva den én gang var.

Store eneboliger med eplehager er blitt mangelvare i Oslo. Holmenkollåsen er for langt unna sentrum, og forgubbingen i «åsen» presser de unge til Tåsen.

NA24 - din næringslivsavis

- Holmenkollen er for langt unna sentrum. Skal du bo der oppe må du ha to firehjulstrekkere. Det trekker de unge vekk fra området, sier megler Christian Falkenberg i Privatmegleren til NA24.

Vekst på Østkanten
Han tror Tåsen, Grefsen, Årvoll, Tonsenhagen og Østensjøvannet etter hvert kan bli enda hetere områder.

- Vinderen og Nordberg er allerede ganske dyre områder. Tåsen er godt på vei til å bli det. Man kan vel si at Tåsen er den nye åsen, sier megleren.

Falkenberg tror gode objekter med store hager bortover mot østkanten vil øke kraftig i pris i tiden fremover.

- Både investorer og privatpersoner er nå i ferd med å tømme markedet for eiendommer med store hager. Investorene gjør det for å prosjektere opp eiendommen, mens privatpersonene gjør det fordi de ønsker å bo større, sier han.

Langt over takst
Selv om mange eneboliger har prisantydninger på mellom tre og fem millioner går stort sett alle langt over takst.

- Jeg tror det er slurv fra meglerne og takstmennenes side. Nesten hver dag leser man om eiendommer som blir solgt langt over takst, dette kan tyde på at prisantydningen er for lav i utgangspunktet, sier han.

Noe av grunnen kan være at lavere takst trekker flere på visning, noe som kan gi hetere budrunder. En annen grunn kan være at de som setter prisantydningen følger for lite med i timen og ikke får med seg hva andre objekter går for i det området de opererer i, tror Falkenberg.

- Jeg ser det ligger en villa til salgs oppe på Tåsen til 5,9 millioner kroner akkurat nå. Det skal ikke forundre meg om den vil gå langt over takst, sier han.

Falkenberg understreker at taksten til den konkrete boligen han viser til ikke nødvendigvis er for lav, men at den er i det nedre sjiktet av hva man kan få for den.

Satser på takst
Megler Henriette Knold i DnB Nor sier seg enig i at det er for mange objekter som går over takst. Selv er hun opptatt av å treffe best mulig.

- For oss meglere er det viktig å ha en prisantydning som er mest mulig lik den endelige salgssummen. Dette gir oss mest troverdighet i markedet, sier hun.

Knold kan imidlertid ikke utelukket at den aktuelle boligen går over takst.

- Vi tror taksten er rimelig nær den endelige salgssummen, men man kan aldri fullt ut korrigere for en eventuell budrunde som tar av, sier hun.

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering