Gå til sidens hovedinnhold

Tastet feil - tapte 250.000

Opplevde alle småaksjonærers skrekk.

En småaksjonær tapte tirsdag minst 250.000 kroner etter en tastefeil.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken til dette var en såkalt stop loss-ordre i CanArgo som privatkunden la inn hos DnB NOR Markets, skriver Finansavisen.

Denne typen ordrer et et redskap for å minimere tap på en fallende aksje, og aksjen kan da selges til en limit-pris som kunde setter.

Falt lynraskt
Fordi CanArgo er en forholdsvis lite likvid aksje, lå det få kjøpsordre inne da denne stop loss-ordren ble utløst. Prisen falt derfor lynraskt ned til kundens limit på seks kroner. Demed forduftet kundens verdier i rekordfart, og tapet skal ifølge avisen være minst 250.000 kroner.

-Det er jo veldig trist for denne kunden, men dette er jo en påminnelse om at stop loss-ordrer ikke må brukes ukritisk i tilfeller med lite likvide aksjer, sier Sveinung Hartvedt i DnB Nor Markets til avisen.

Blir ikke slettet
Oslo Børs opplyste i forbindelse med feiltastingen at de vurderte å kansellere handlene i tråd med Norex-reglementet, men etter å ha gått gjennom hendelsen opplyser børsen at de ikke kommer til å kansellere handlene, men at det åpnes for at partene seg i mellom kan kansellere ved egne avtaler.

- Det er ikke gjort noen direkte feil og ordrene var lagt inn bevisst. Derfor ser vi ingen grunn til å slette handlene, sa pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NA24 iMarkedet tirsdag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis