(SIDE2): Tatovør Whitney Develle (22) fra Brisbane ønsker å hjelpe mennesker som har slitt med selvskading, og tilbyr dem nå gratis tatoveringer.

22-åringen har en venn som har drevet med selvskading, og som i senere tid har skammet seg over arrene sine, og det var dette som inspirerte henne til å tilby de som ønsker å starte «med blanke ark» hjelp, ifølge The Daily Mail.

- Ny start

I en Facebook-melding skriver hun dette:

«Jeg vil at du skal kunne se ned på arrene som har gitt deg smerte og skam og få muligheten til å legge de følelsene bak deg, og være stolt av den kroppsdelen som nå viser kunst og tilbyr en ny begynnelse».

- Majoriteten av dem har vegret seg for å snakke med en tatovør, fordi de fryktet de skulle bli sett rart på, sier Develle til 9News.

Develles tilbud til de som har slitt med selvkading har blitt omtalt i en rekke aviser verden over, og pågangen har vært stor.

I en ny Facebook-melding skriver hun at hun skal plukke ut 50 stykker som skal få gratis tatoveringer, og at hun i tillegg skal gi rabatterte priser til andre tidligere selvskadere som ønsker å få dekket til arrene.

På sin egen Facebook-side skriver hun at responsen har vært hjertevarmende og overveldende, og hun har nå startet en egen Facebook-side for det hun har valgt å kalle «The Scar Project».

Mens noen ønsker å dekke over arrene, er det andre som ser på arrene sine som «battlescars». Les intervjuet med Stine Eriksen som har slitt med selvskading i flere år her.

LES OGSÅ: Hun blogger om å kutte seg

Dekker over arr etter voldshandlinger

Også i fjor fikk en tatovør oppmerksomhet verden rundt, etter å ha tilbudt seg å dekke over arr gratis. Hun ønsket å hjelpe kvinner til å dekke over arr som stammet fra voldshandlinger.

Vold i nære relasjoner setter ikke bare psykiske arr, men også fysiske arr, som fungerer som vonde påminnelser for kvinner som er rammet, og det var derfor den brasilianske tatovøren Flavida Carvalho startet prosjektet«A Pele da Flor» (The Skin of The Flower).

Tatoveringer kan brukes til å dekke over arr, men også eksisterende tatoveringer. Stadig flere velger også å dekke over en tatovering, i stedet for å få den fjernetved hjelp av laserbehandling. Bilder av tatoveringer som har blitt noe helt annet enn man tenkte, florerer på nett – til latter for mange, men (trolig) til fortvilelse for de det gjelder.

Tatovør Camilla Bråthen ved Memento Tattoo i Oslo har tidligere fortalt Side2 at mange har et motiv de ikke lenger ønsker, eller at det er feil ved den – som for eksempel stavefeil.