Gå til sidens hovedinnhold

- Tatt med buksa nede

Sexolog Gro Isachsen mener lederen for sexologiforeningen, Knut Hermstad, er tatt med buksene nede.

(SIDE2): Det har lenge vært bråk mellom sexolog og samlivsrådsgiver Gro Isachsen, og sexologiforeningen.

Isachsen har tidligere uttalt at sexekspert Bente Træen ikke hadde kompetanse til å komme med råd om sex.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Lederen i «Norsk Forening for klinisk sexologi», Knut Hermstad, forsvarte Træen og hadde ingen forståelse for Isachsens kritikk.

- Jeg vet at Isachsen har uttalt at Træen ikke er kvalifisert som sexolog. Det er påstander som etter min oppfatning savner saklig grunnlag. Jeg skjønner ikke hvorfor hun prøver å så tvil som Træens faglige integritet. Det er selvfølgelig lov å være uenig om ting, men det er lang vei fra å være uenig til å si at man ikke er kvalifisert, sa Hermstad tidligere.

Eksludert
Etter utspillet ble Isachsen ekskludert som medlem i foreningen, fordi hun hadde skrevet på sine egne sider at hun var medlem av «Norsk Forening for klinisk sexologi».

Nå mener derimot Isachsen at Hermstad er tatt med buksene nede, fordi han selv og tre andre har skrevet følgende på sexologi. net:

Vi er alle sexologer autorisert av Nordic Association for Clinical Sexology (NACS), og medlemmer av Norsk Forening for klinisk sexologi.

Ingen personlig diksusjon
Hermstad mener at det ikke er merkelig at Isachsen har blitt ekskludert fra foreningen, og sier han kan tillate seg å reklamere for sexologiforeningen fordi han har fått styrets tillatelse.

- Vi ønsker å ha kontroll med virksomheten til sexologer som er medlemmer av foreningen. Da må de være godkjent som spesialister i sexologisk rådgivning eller klinisk sexologi for å kunne henvise til at de er med i foreningen, sier Hermstad til Dagbladet.

Hermstad er ikke enig i at han er tatt med buksene nede, men ser ikke noe poeng i å gå inn i en personlig diksjon med Isachsen.

Isachsen på sin side ser det humoristiske i hele saken, og synes det er både alvorlig og meningsløst å bli utestengt på de grunnlag hun er blitt ekskludert for.

Ikke første gang
For kort tid siden stilte også Isachsen seg skeptisk overfor Side2 til at mange driver sexologisk rådgivning og terapi under tittelen spesialist uten godt nok erfarings- og kunnskapsgrunnlag.

Les hele saken: Skeptisk til norsk sexhjelp

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken