Gå til sidens hovedinnhold

Taus om makt-vennene

Side2s reporter prøvde å spørre Mette-Marit om hennes håndplukkede maktvenner. Se hva som skjedde.

BAKGRUNN: Håndplukket venner

(Kjelsås/SIDE2): Sist uke ble det avslørt at Dagbladet-redaktør Hege Duckert har vært sentral i rekrutteringen av kjendis- og maktvenner til kronprinsparets innerste krets.

I tirsdagens VG sier Ari Behn at saken er «himmelropende idiotisk», samtidig som informasjonssjef ved Slottet sier til fagbladet Journalisten at det ikke er riktig at noen håndplukker kronprinsparets venner.

SLOTTET: Slår tilbake mot VG
ARI BEHN: - Himmelropende idiotisk

Ville ikke svare
Mette-Marit selv forholdt seg imidlertid taus da Side2 forsøkte å konfrontere henne med kompisavsløringene tirsdag ettermiddag.

Kronprinsessen var til stede ved åpningen av utstillingen «God bedring» på Teknisk Museum i Oslo, og smilte bredt til pressen etter visitten.

Da Side2 spurte om hennes kommentar til makt-rekrutteringen, endret hun imidertid retning på den røde løperen og gikk rett i limousinen uten å svare på ytterligere spørsmål.

Maktelite?
Slottets informasjonsmedarbeider skumpet deretter Side2s mikrofon til side.

Journalister, politikere og kulturpersonligheter er blant dem som har fått innpass i den høyst eksklusive vennegjengen rundt Haakon og Mette-Marit.

Vekker reaksjoner
Bakgrunnen for håndplukkingen, skal ifølge VG være at nettopp Mette-Marit har gitt uttrykk for at hun og kronprinsen «følte behov for å utvide vennekretsen».

AVSLØRT: Kongebildet som forsvant

Internt i Dagbladet har redaktør Duckerts vennskap med kronprinsparet vekket skepsis. Flere av avisas journalister frykter maktalliansen på Skaugum skal svekke avisas troverdighet.

LES STAVRUMS KOMMENTAR:«Kongepudler og kongepludder»

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene