Gå til sidens hovedinnhold

Stakk fra taxiregning på 5000 kroner

Ble kjørt fra Göteborg til Oslo uten å gjøre opp for seg.

Tirsdag ettermiddag skal en 37 år gammel mann har sett sitt snitt til å løpe fra en taxiregning på cirka 5000 kroner, etter å ha blitt kjørt fra Göteborg til Oslo av en svensk taxisjåfør.

«Taxituren fra Göteborg til Oslo endte opp med at passasjeren løp fra regningen på 5000 kroner. Vi er på stedet og prøver å hjelpe sjåføren», tvitrer Operasjonssentralen.

Til Nettavisen forteller operasjonsleder, Martin Todmem, hva som skjedde.

- Det var en svensk taxisjåfør som hadde fått en tur av en nordmann i Göteborg, med beskjed om å kjøre til Oslo. Når de kommer fram til Oslo, på Grünerløkka, så velger passasjeren å løpe fra taxiregningen, sier han.

- Bankkort uten dekning
Den svenske taxisjåføren kontaktet selv politiet.

- Passasjeren hadde gitt fra seg et bankkort som det ikke var dekning på, så ut fra det har vi et navn. Vi prøver å finne denne personen, opplyser Todmem.

- Hva vil politiet gjøre i saken?

- Det er et bedrageri som er utført, da det er snakk om en person som ikke vil betale for en bestilt vare. Hvis ikke vi ikke lykkes å finne denne personen fysisk, så kan taxisjåføren anmelde personen.

I verste fall kan 37-åringen havne i fengsel.

- Strafferammen kan innebære fengsel, men for dette beløpet på cirka 5000 kroner så blir det vel kanskje ikke det, sier Todmem.

Senere torsdag oppdaterte politiet Operasjonssentralens Twitter-konto med følgende:

«Sjåføren anmelder passasjeren for bedrageri og starter på den lange turen hjem. Den mistenkte la igjen et bankkort uten dekning i bilen.»

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken