Taylor Phinney (Trek - Livestrong u23) får prøve seg (stagiaire) på et av verdens beste sykkellag til høsten.

19-åringen (20 år 27. juni) har lekt med konkurrentene i blant annet Olympia's Tour og Paris - Roubaix Espoirs (U23-ritt) tidligere i år.

- Jeg har oppnådd de målene jeg satt meg før sesongen takket være laget rundt meg, forteller Phinney til cyclingnews.com.

Taylor Phinneys første konkurranse med Team RadioShack vil bli Danmark rundt i starten av august. Det er foreløpig usikkert hvilke lagkamerar han får med seg, men det forventes at Armstrongs lag stiller et slagkraftig mannskap grunnet avslaget fra Vuelta-arrangøren.

Sterkt felt Danmark
- De har lovet å komme med et sterkt lag med blant annet Phinney. Det tyder på at de vil bygge laget rundt han i fremtiden, forteller Jesper Worre, løpsdirektør i Post Danmark Rundt, til rittets hjemmeside.

Utover RadioShack kommer også Team Saxo Bank, Team HTC-Colombia og Garmin-Transition, Cervelo Test Team, Cofidis, Vacansoleil og Skil-Shimano til Danmark rundt.

VM-ambisjoner
- Jeg gjør dette fordi jeg vil se hvordan det er å være proffsyklist. Dessuten er rittkalenderen til Trek-Livestrong relativt begrenset resten av sesongen, fortsetter Phinney.

Phinney skal etter planen sykle Tour du Limousin og noen klassikere før VM begynner i oktober.

Amerikaneren vil fremdeles sykle med Trek-Livestrong-kontrakt slik at han kan stille opp i tempo og landeveis-VM for U23 (kun for amatører).

- Det blir viktig for meg å teste meg selv og mine ferdigheter, avslutter Phinney som for tiden trener i Italia.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!