(SIDE2): I sin nye video, «Wildest Dreams», har Taylor Swift latt seg inspirere av filmer som «The African Queen» og «Out of Africa».

Videoen byr på en kjærlighetshistorie fra 1950-tallet, og den er spilt inn i Afrika (hvilket land er ikke spesifisert). Swift spiller med Scott Eastwood (ja, sønnen til Clint), og det ser veldig romantisk ut.

Nå kritiserer flere videoen for å være rasistisk, skriver CNN.

- Vi er sjokkert

Grunnen er at så å si alle skuespillere og statister er hvite. Eller som The Daily Dot skriver: «Det er omtrent like hvitt som et bondemarked søndag morgen».

Viviane Rutabingwa fra Kenya og James Kassaga Arinaitwe fra Uganda reagerer kraftig på videoen.

- Vi er sjokkert over at i 2015 har Taylor Swift, plateselskapet og videoprodusentene ment at det var ok å filme en video som presenterer en glamorøs versjon av den hvite fantasien om kolonitiden i Afrika, skriver de på NPR.org.

- For oss fra kontinentet som hadde foreldre eller besteforeldre som levde i kolonitiden, er denne nostalgien priviligerte hvite folk har for kolonitiden i Afrika forvirrende, for å si det mildt, eller støtende, skriver de videre.

The Guardian har trukket fram en rekke kritiske tweets, blant annet denne:

Ikke rasistisk

Videoens regissør, Joseph Khan, er ikke enig kritikernes meninger.

- Konseptet i musikkvideoen var at de hadde et forhold på et sted langt vekk fra det normale livet. Dette er ikke en video om kolonitiden, men en kjærlighetshistorie på settet til en film i Afrika i 1950, sier han til Daily Mail.

Se videoen øverst i artikkelen.