Gå til sidens hovedinnhold

- Vi ber ikke dere om gratis Iphone. Ikke be oss om gratis musikk

Taylor Swift med åpent brev til Apple.

(SIDE2): Taylor Swift (25) skriver i et åpent brev til selskapsgiganten Apple hvorfor hun nekter å være med i den nye strømmetjenesten Apple Music.

LES også: Er Apple Music slutten for Spotify?

Swift vil ikke la sitt nyeste album «1989» være tilgjengelig, - et album som heller ikke er tilgjengelig på andre strømmetjenester - ettersom Apple ikke betaler låtskrivere, produsenter eller artister for bruken av musikken.

- Jeg er sikker på det er klar over at Apple Music tilbyr en tre måneders gratis prøveperiode til de som melder seg på tjenesten. Jeg er ikke så sikker på at dere vet at Apple Music ikke betaler låtskrivere, produsenter eller artister for de tre månedene.

- Sjokkert og skuffet

Popstjernen sier hun er sjokkert og skuffet over Apple, som hun ellers beskriver som en av hennes beste partnere i å selge musikk. Hun sier videre at hun snakker på vegne av alle nye artister, som heller ikke vil få betalt de tre månedene. Hun poengterer at hun med fem album på samvittigheten, som har solgt millioner av eksemplarer, har råd til å forsørge seg selv og sitt crew.

- Dette er ikke en klage fra et bortskjemt barn. Dette er et ekko fra alle artister, låtskrivere og produsenter i min sosiale sirkel som er redde for å si fra høyt, fordi de beundrer og respekterer Apple så mye.

- Vær så snill å ikke be oss om musikken vår gratis.

Gratis-jobbing

Swift gjorde seg også bemerket i fjor, da hun i forkant av sitt siste albumslipp trakk hele katalogen sin fra Spotify, mye med samme begrunnelse om å jobbe mer eller mindre gratis.

LES mer: Taylor Swift har fjernet alle albumene fra Spotify
OG her: Taylor Swift lar seg strømmes igjen

I sitt brev til Apple fortsetter hun:

- Tre måneder er lenge å gå uten lønn, og det er urettferdig å be noen om å jobbe gratis, sier hun, og peker samtidig på at hun er glad Apple jobber mot en løsning der artister og andre tjener penger på det de lager.

Hun avslutter med det mange vil si er en inner-tier:

- Vi ber ikke dere om å få gratis Iphone. Vær så snill å ikke be oss om gratis musikk.

LES også: Taylor Swift eier sin egen porno-nettside

Kommentarer til denne saken