Gå til sidens hovedinnhold

Ulykkesfugl ble til VM-sensasjon

Rachel Neylan møtte mange hinder på veien før hun signerte med norske Team Hitec.

Australske Rachel Neylan sikret seg en sensasjonell sløvmedalje da hun krysset målstreken bak suverene Marianne Vos under verdensmesterskapet i Valkenburg tidligere i år. Den svært oppløftende prestasjonen kom på tampen av en vanskelig sesong, og kun fem år etter at hun tok fatt på sykkelkarrieren.

Faktisk var Neylan ikke sikker på å komme med på det australske laget som skulle konkurrere under VM i Valkenburg. 30-åringen kjørte for det tyske Abus Nutrixxion-laget, som på grunn av økonomiske årsaker måtte legge ned i midten av juni måned.

På bar bakke som arbeidsløs rytter pådro Neylan seg i tillegg et brudd i bekkenet. En bakgrunn som fysioterapeut sørget heldigvis for at skaden ikke satte henne langt tilbake.

I jakten på VM-drømmen kjørte den ulykksalige Neylan freelance som gjesterytter på flere lag. Under et fransk etapperitt tidligere i høst betalte hun faktisk 3000 kroner for kost og losji. Likevel måtte den tidligere hekkeløperen nøye seg med å sove på gulvet.

- 2012 har vært litt av en virvelvind for min del. Året startet bra med en pallplassering i det nasjonale mesterskapet i januar, men derfra og ut gikk det ikke helt etter planen, sier Naylen til SBS Television.

- Laget kjørte ikke mange ritt og jeg måtte skaffe meg min egen sykkel, men det var en uvirkelig følelse da jeg likevel ble tatt ut på VM-laget. Det var en ære å representere Australia for første gang, sier Neylan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- En fantastisk følelse
Under fellesstarten i Valkenburg gjorde Neylan en solid jobb for det australske laget med å komme seg av gårde i et tidelig brudd.

- Jeg var virkelig stolt da jeg klarte å komme med i bruddet, men da det gjensto to runder forsto jeg at ansvaret som kaptein faktisk falt på mine skuldre. Plutselig måtte jeg legge om hele tankegangen og begynne å fundere på en medalje.

- Det var en helt uvirkelig følelse å kjøre opp Cauberg på siste runden. Å krysse mållinjen som nummer to var det mest fantastiske jeg har opplevd, konkluderer Neylan.

Neylan har signert med det norske Team Hitec Products-laget foran 2013-sesongen og skal dermed kjøre side om side med Elisa Longo Broghini, bronsemedaljøren fra VM i Valkenburg. Sammen skal de fylle tomrommet etter svensken Emma Johansson, som signerte for Orica-Ais.

Tidligere denne måneden ble Neylan kåret til «Årets kvinnelige syklist» i Australia. En passende utmerkelse etter en lang og tøff sesong.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken