Gå til sidens hovedinnhold

Teco kjøper Teco

Teco Coating Services vil utvide tjenestetilbudet til skipsfarten og kjøper Teco Maritime AS.

Teco Coating har fått på plass en intensjonsavtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Teco Maritime.

NA24 - din næringslivsavis

Kjøpesummen blir på maksimum 58 millioner kroner og fordeles med 40 millioner kroner i kontanter og resten med nye aksjer i Teco Coating. Eierne av TEco Maritime vil få 1,8 millioner aksjer i Teco Coating.

- Oppkjøpet av Teco Maritime AS må sees i sammenheng med kjøpet av Uniworld AS (nå omdøpt til TECO UNISCAN AS) tideligere i år. Virksomheten i begge disse selskapene passer bra sammen strategisk og selskapene vil kunne levere komplimenterende tjenester til våre felles kunder over hele verden, skriver Teco Coating i begrunnelsen for oppkjøpet.

Planen er å bruke de to oppkjøpte selskapene til å utvikle et nytt og komplimenterende servicerelatert virksomhetsområdet i konsernet.

Selskapets tjenestetilbud vil fokusere på maritime servicetjenester innenfor brann- og sikkerhetstjenester, tankrengjøring og hydraulikkrelaterte tjenester.

- Med grunnlagsinvesteringer og infrastruktur allerede på plass vil fokuset fremover være på salg og markedsføring av tjenestene, heter det.

Det er Teco Group AS som selger Teco Maritime AS. Teco Group kontrolleres av Tore Enger, Bjarne Eia, Christian Fr. Thyholdt og Sigurd Lange. Selskapet eier ingen aksjer i Teco Coating før gjennomføringen av denne transaksjon, men de vil nå tre inn som langsiktige eiere.

Trioen Tore Enger, Bjarne Eia, Christian Fr. Thyholdt vil med salget kontrollerer 51,56 prosent av aksjene i Teco Coating.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk