[Teknofil.no]: Om du er en Mac-bruker og har 209 kroner til overs så er det tilfeldigvis akkurat så mye du må ut med for å få deg siste skrik innen operativsystem fra Steve Jobs og resten av gjengen hans.

I løpet av kvelden blir OS X Lion tilgjengelig i Apple Store, som en oppgradering til dagens operativsystem Snow Leopard.

Da får du mer enn 250 nye egenskaper, og blant disse finner du støtte for nye fingergrep for styreflaten, innebygget App Store og et skikkelig kontrollpanel.

Vil du ha flere detaljer?

Les mer: Dette er nye OS X Lion

Slik får du Lion

For å få OS X Lion på din maskin når det blir tilgjengelig i kveld, er det tre raske steg du må igjennom.

1. Sjekk at du har riktig maskinvare:
Lion setter et par krav til de komponentene som er på innsiden av maskinen din. Du må ha en Intel Core 2 Duo, Core i3, Core i5 eller Core i7-prosessor. For å sjekke om du har en av disse, klikker du på det lille Apple-ikonet øverst til venstre på maskinen din, og velger "Om denne maskinen".

2. Skaff nyeste versjon av Snow Leopard:
Du må også ha den nyeste versjonen av det forrige operativsystemet til Apple, Snow Leopard. Klikk på Apple-ikonet, og velg "Programvareoppdatering". Versjon 10.6.8 må være installert. Har du ikke gjort dette tidligere, oppdaterer du enkelt via det samme menyvalget.

3. Last ned Lion:
Når OS X Lion blir tilgjengelig i kveld, kan du laste det ned direkte fra App Store på maskinen sin. Der følger et eget sett med instruksjoner.

Oppgraderingen har 250 nye funksjoner:

Les hva som er nytt i Mac OS X Lion på Hardware.no.