Gå til sidens hovedinnhold

Speilrefleks for viderekomne

Har du vokst fra ditt første speilreflekskamera, er Canon EOS 60D noe du bør se nærmere på.

[Teknofil.no]: 60Ds forgjenger var et svært godt kamera, og å etterfølge det er litt som å hoppe etter Wirkola, men med 60D har Canon elegant unngått hele problemet. Selv om 60D på mange vis er en forbedring over 50D, er det ikke i samme nisje, men henvender seg heller til de litt mindre avanserte brukerne. Det er fremdeles ikke noe nybegynnerkamera som sådan, men det er heller ikke et like avansert entusiastkamera som forgjengeren var.

Les hele testen av Canon EOS 60D på Akam.no

Byggekvalitet og ergonomi
60D ligger godt i hånden og har en behagelig balalanse som gjør det lett å holde kameraet stille mens man fotograferer. Det er ikke like solid bygget som forgjengeren, men bør likevel tåle nok juling til å gi mye fotoglede i årene som kommer for en person som tar normalt godt vare på tingene sine.

På grunn av måten skjermen er festet på har Canon vært nødt til å flytte en del knapper over til kameraets høyre side, noe som igjen fører til at det blir litt kamp om plassen der. Det betyr at ikke alle knapper og brytere er optimalt plassert, og man kan bli nødt til å skifte grep for å gjøre enkelte justeringer.

Skjerm og søker
Søkeren er helt grei, men skiller seg ikke ut fra mengden på noe vis, verken positivt eller negativt. Det gjør derimot skjermen. Ikke bare er den like stor som de fleste andre er, den har i tillegg litt høyere oppløsning enn det som er vanlig, og sist men ikke minst er den hengslet i kameraets venstre kant. Skjermen kan vippes ut opp til 175 grader og roteres 270 grader, noe som er praktisk når man skal fotografere fra uortodokse synsvinkler.

Les mer om byggekvalitet, skjerm og søker på Akam.no

Hastighet, autofokus og batterilevetid
I forhold til forgjengeren har Canon med 60D spart litt på turboen, men det er likevel godt med trøkk i motoren til 60D. Hva autofokusen angår så er den temmelig lik som før, og mer enn bra nok for de fleste.

Batterilevetiden på 60D imponerer imidlertid stort! Hele 1100 bilder per batterilading skal det klare, dersom man tar halvparten av bildene med blits.

Les mer om kameraets brukervennlighet på Akam.no

Bildekvalitet

Gjengivelsen av detaljer er god, noe som ikke er direkte uvanlig i dagens produkter, men 60D får ikke like stor uttelling for sine megapiksler som verken forgjengeren 50D eller konkurrerende kameraer fra andre produsenter.

Det som derimot er 60Ds styrke på bildekvaliteten er dets svært gode fargegjengivelse. Det varierer selvsagt noe fra farge til farge, men i det store og hele er både fargegjengivelse og autohvitbalanse noe 60D virkelig kan!

Les mer om bildekvaliteten på Akam.no

60D fremstår som en godt avrundet pakke, selv om det har mistet semiproff-stempelet som hang ved forgjengeren. Det har blitt mer folkelig enn 50D noensinne var, og selv om det ikke utkonkurrerer tilsvarende modeller fra andre produsenter på samme måte som 50D gjorde, er det så absolutt et kapabelt kamera.

Endelig har alle dem som har vokst fra sitt første speilrefleks en naturlig oppgraderingsmulighet.

Les hele testen av Canon EOS 60D på Akam.no


Passer for:

  • Brukere som har hatt sitt første speilrefleks men ønsker å skifte over til Canon.
  • Brukere som skal oppgradere fra 1000D, 450D, eller tidligere modeller.
  • Brukere som skal oppgradere fra 40D eller tidligere modeller.
  • Brukere som skal oppgradere fra 550D eller tidligere modeller av andre grunner enn bildekvalitet.
  • Brukere som skal på langtur og trenger et godt og allsidig kamera med fremragende batterikapasitet.

Passer ikke for:

  • Brukere som skal ha sitt første speilreflekskamera.
  • Brukere som skal oppgradere fra 550D eller 50D hovedsaklig for bedre bildekvalitet.
  • Brukere som trenger hastighet, byggekvalitet eller funksjonsutvalg på proffnivå. Sats da heller på 7D.

Kommentarer til denne saken