Gå til sidens hovedinnhold

Verdens minste systemkamera

Chobi CamOne veier bare 12 gram, men kan ta stillbilder og videoopptak.

[Akam.no]: Det er naturligvis en japansk produsent som står bak det nyeste tilskuddet til fotografiverdens rariteter. Chobi CamOne er navnet på underverket, som per definisjon er et systemkamera siden det faktisk kan benytte flere forskjellige objektiver.

De fysiske målene er på mikroskopiske 25x25x26 millimeter, og kamerahuset alene veier kun 12 gram. Tross den minimale størrelsen kan dvergkameraet produsere stillbilder på 1600x1200 piksler(ca 1.92 MP). Dette virker kanskje ikke så mye i forhold til dagens megapikselbefengte kameraer, men Chobi overgår allikevel flertallet av de første digitalkameraene når det kommer til oppløsning. Produsenten, JTT, har også fått plass til videoopptak i VGA-oppløsning(640x480 px) med 30 bilder i sekundet.

Til lagring brukes microSD- og microSDHC-kort, som begrenser kapasiteten oppad til 32 GB. Et litiumbatteri holder kameraet i gang, og lades via USB-kabel koblet til en datamaskin.

JTT Chobi CamOne selges for 9800 yen - tilsvarende i underkant av 700 norske kroner. Men minnekort og de tilgjenglige vidvinkel- og telelinseobjektivene må kjøpes separat. Mer informasjon og mulighet til å kjøpe kameraet på JTTs nettsider(japansk)(Google translate).


Les også: Sony slipper snart superkompakt

Les også: Nye fotografiske utfordringer i 2011

Les også: Guide - Hva slags kamera skal jeg kjøpe?

Kommentarer til denne saken