[Teknofil.no]: Vår prissammenlikning viser at det ikke er store prisforskjeller mellom de tre operatørene for deg som har et middels eller høyt forbruk. Skal du kun benytte mobilt bredbånd i ny og ne er det derimot mye å spare på å velge riktig operatør.

Se pristabellene på Mobilen.no

NetCom for storbrukerne

Om du ønsker å være tilkoblet hele døgnet, med romslige grenser for bruk, ligger prisnivået for de tre aktørene omkring 3000 kroner. Alle tre operatørene gir datakvoter på 6 GB, og dette burde holde for vanlig surfing.

NetCom legger seg på midten, med en minste årspris på 2989 kroner.

Utstyret NetCom bruker støtter i teorien høyere hastigheter, men operatøren har begrenset hastigheten til 6 Mbps. Dette er noe lavere enn det konkurrenten Telenors utstyr i teorien kan gi, men i praksis vil nok få brukere merke så mye til denne grensen.

Telenor har den dyreste løsningen, og her må man betale mer om man skal ha lommeruter. Men vi har fastslått at Telenors ruter uansett er bedre enn NetComs, og i tillegg tilbyr Telenor komplett sikkerhetspakke og noe høyere maksimal hastighet i nettet sitt. At bruk av trådløs sone på hoteller og flyplasser er inkludert skader heller ikke inntrykket.

Er du en storbruker? Her er abonnementene for deg

Telenor for de mellomste

Har du lavere behov kan du klare deg med lavere datakvoter eller begrensninger på når på døgnet du kan surfe. Her er det Telenor som har den beste pakken til tross for at de har det dyreste abonnementet i klassen.

NetCom har nemlig satt en kunstig hastighetsbegrensning på 2 Mbps. Telenor har ikke hastighetsbegrensning på noen av sine abonnement før man går over datakvoten. Også her er Telenor langt mer rause og tillatter deg å laste ned hele 6 GB før hastigheten dempes. Til sammenlikning struper NetCom hastigheten din etter fattige 2 GB nedlasting.

Både NetComs og Telenors abonnement i denne klassen er tidsavgrenset. Det betyr at det koster penger å bruke dem på dagtid, mens man bruker av den inkluderte datakvoten på kveldstid og i helgene.

Fordelen med abonnementet fra fra Ice, Ofte, er at du ikke trenger å bry deg om når på døgnet du surfer. Til denne prisen vil vi likevel ikke anbefale Ice fordi utstyret støtter relativt lave hastigheter og at datakvoten er lavest av alle, med kun 1 GB nedlasting inkludert.

Er du en medium bruker? Her er abonnementene for deg

Lavt forbruk er svindyrt

Operatørene tilbyr egne løsninger for deg som skal surfe svært lite, men de bør du passe deg for. Selv om NetCom har den billigste månedsprisen skal du ikke bruke internett mange kveldene før taksameteret går, og det stopper ikke før 599 kroner er brukt.

Telenor har en mer realistisk datakvote på 500 MB i måneden, men det er likevel snakk om en svært dyr løsning. Vi ville heller koblet en mobiltelefon til datamaskinen med kabel eller trådløst, og brukt denne til å gå på nett. Da kan du nemlig bruke et av de mange mobilabonnementene med fordelaktig pris på datatrafikk. Du slipper også eventuelle ekstra kostnader for utstyr.

Har du lavt forbruk? Da anbefaler vi IKKE disse abonnementene

Det fins også noen abonnement for deg med spesielle behov. Disse har vi sett nærmere på her.

Les også: