Gå til sidens hovedinnhold

Slik ser din neste smartmobil ut

Noen av 2013-modellene kan trolig bøyes og tøyes.

Det er ingen hemmelighet at mobilprodusentene lenge har jobbet med å lage mobilskjermer som er bøyelige. Nå virker det som om Samsung har nokså konkrete planer om å lansere smartmobiler med slike skjermer allerede til våren. Det melder Wall Street Journal, som skriver at mobilprodusenten nå planlegger å masseprodusere sine Flexible AMOLED-skjermer.

Disse er laget av plastikk i stedet for glass, noe som skal gjøre dem langt mer holdbare. Det skal også være billigere å bruke plastikk enn glass i produksjonen. De nye skjermene vil dessuten gjøre det mulig å forandre designen på smartmobilene totalt, slik at de som er først ute kan skille seg ut fra konkurrentene i en periode. Kanskje får vi se noe som ligner litt på klapptelefoner fra 2006-7, bare med bøyelige touchskjermer i steden? Kanskje du kan krølle sammen mobilskjermen for å legge på røret?

Første halvår 2013

Samsung vil ikke bekrefte at de går i gang med masseproduksjon av bøyelige skjermer nå, og disse ryktene stammer fra en av Wall Street Journals kilder i Seul, Sør-Korea, som har "kjennskap til situasjonen". Samme person hevder at de aller første smartmobilene med Samsungs AMOLED Flexible-skjerm blir lansert i "første halvår 2013".

Underselskapet Samsung Display skal etter sigende være i aller siste utviklingsfase for de bøyelige skjermene.Tidligere har i alle fall Nokia, Asus og Sony vist frem protoyper på fleksible skjermer, mens blant annet LG og Sony ligger langt fremme på produksjon av Flexible OLED, som også kan brukes i produksjonen av tilsvarende skjermer.

Vi hadde trodd at vi ville få se mer til denne typen skjermer allerede i 2012, men det har det ikke blitt mye av. Nå virker det imidlertid som om teknologien har kommet litt nærmere noe vi faktisk vil få se i butikkhyllene.

Kommentarer til denne saken