[Mobilen.no]: Tele2 Sheriff-kunder har denne uken fått et brev fra operatøren der de opplyser om noen endringer i gratisabonnementet. Endringene skal angivelig gi deg som kunde et enklere abonnement å forholde deg til, samt lavere datapriser.

Det høres jo lovende ut, men når du ser listen over alt som endres er nok dette en sannhet med modifikasjoner; I stedet for 175 kroner som du kan bruke på hva du vil, får du nå 130 ringeminutter og 90 SMS, men i tillegg må du betale 59 øre i oppstartsavgift fra første samtale.

Det betyr at det ikke lenger er mulig å ringe helt gratis med et norsk mobilabonnement.

- Jeg skjønner at de som har ringt helt gratis gjerne skulle ha fortsatt med det, men jeg tror de kan være enige i at de har hatt et fantastisk tilbud en lang periode og at de fortsatt vil ha et meget godt abonnement, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 til Mobilen.no.

Reduserer dataprisen

Før betalte du hele fire kroner per megabyte som Tele2 Sheriff-kunde, men nå er prisen justert til konkurransedyktige 99 øre per megabyte. Isolert sett er dette positivt for mobilsurferne, men samtidig er dette abonnementet best egnet for de som bruker mobilen lite eller middels - og neppe så mye på internett.

- Vi ser også en kraftig trend i høyere dataforbruk og derfor har vi satt ned disse prisene betydelig - 99 øre er markedets beste datapris, sier Dyrnes.

Tele2 Sheriff er fortsatt marginalt billigst for lavt og medium forbruk i Ringepriser og på Telepriser.no, og Dyrnes tror derfor at de vil klare å beholde flesteparten av Sheriff-kundene.

- Basert på tilbakemeldinger fra våre kunder vet vi også at mange vil oppfatte det nye Sheriff-abonnementet som enklere og mer oversiktlig i den forstand at det nå vil være enklere å få en oversikt over antall enheter som er inkludert i abonnementet, og videre blir fakturaen nå mer ryddig, forklarer han.

Lovte å ikke endre, men gjorde det likevel

Tele2s beslutning om å endre prisplanen på Sheriff kommer relativt kort tid etter at Ludo Mobil innførte månedspris på det tidligere gratisabonnementet Terningkast 6 i mars i år. Den gang sa Dyrnes i Tele2 at de ikke hadde planer om å gjøre endringer med Sheriff.

Les mer: Tele2 Sheriff billigst, Ludo innfører månedspris på Terningkast 6

To måneder senere har han følgende forklaring på hvorfor de likevel har valgt å endre Tele2 Sheriff:

- Det jeg den gangen kommenterte var at vi ikke hadde noen planer om å endre vårt Sheriff-abonnement, og det hadde vi heller ikke på det tidspunktet. Men etter en grundig gjennomgang av lønnsomheten i kundebasen, samt en vurdering av de tilbakemeldingene vi har mottatt fra våre kunder, konkurransesitasjonen og fremtidige rammebetingelser, fant vi ut at det var nødvendig å gjøre visse justeringer på dette abonnementet, sier Tele2-sjefen.

One Call griper ikke sjansen

Nye Tele2 Sheriff minner veldig om One Call-abonnementet Mobil Faktura. Dette var et av de første gratisabonnementene i Norge, men operatøren innførte oppstartspris på minuttene i 2008.

Vil One Call benytte anledningen til å droppe oppstartsprisen på Mobil Faktura for å sanke inn Sheriff-kundene til Tele2?

- Nei, det vil vi ikke, svarer Salg- og markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call.

- Kampen om kundene er beintøff og prisen som må investeres i markedsføring på toppen av et godt tilbud tar nok livet av mye. De fleste har vel oppdaget at det mest lønnsomme er å fokusere på de som bruker telefonen aktivt. Dette er jo de mest attraktive kundene, sier Sandaker.

Tror du vi vil se gratisabonnementer på det norske markedet igjen innen fem år?

- Å spå fremtiden har vel gang på gang vist seg vanskelig. Vi ble jo selv spådd den sikre død for noen år siden, og det har jo vist seg veldig feil, svarer han.

Sjekk hvilket abonnement som er billigst for deg med Ringepriser

- Alltid beste tilbudet

Tele2 virker derimot klar til å ta opp kampen om gratiskundene dersom en annen operatør er villig til å satse på et tilsvarende abonnement.

- Dersom noen skulle komme med gratisabonnement igjen, så er mitt svar at kundene skal alltid vite at Tele2 har det beste tilbudet i markedet, avslutter Tele2-sjef Haakon Dyrnes.

For kort tid siden valgte Tele2 å droppe fire gamle abonnementer og erstatte dem med tre nye:

LES OGSÅ:Vårrengjøring hos Tele2