I en periode har det vært rykter rundt overtagelse av Tele2s virksomhet i Norge.

NA24 har tidligere skrevet at Idar Vollviks Ludo har vært å luktet på virksomheten, men hans hovedspor er nå en mulig overtagelse av Ventelos mobilkunder. Da er han imidlertid nødt til å få på plass en pågående emisjon på rundt 200 millioner kroner.

Les også: Vollvik og Netcom vil kjøpe Tele2

Nå ser det ut til at Network Norway kan komme Vollvik i forkjøpet. Ifølge det svenske nyhetsbrevet Telekomnyheterna hevder anonyme kilder at et bud allerede er på bordet.

Nesten halv million kunder
Tele2 og Network Norway har allerede tette relasjoner. De to bygger i disse dager sammen et nytt mobilnett i Norge, gjennom det felleseide selskapet Mobile Norway.

Tele2 har i dag 487.000 mobilkunder. Selskapets omsetning i Norge var på 640 millioner kroner, med et driftsresultat på 4 millioner kroner i tredje kvartal. Dermed er marginene presset i selskapet, som en konsekvens av den tøffe priskonkurransen i det norske markedet.

Netcom - også på banen
Bransjebladet Inside Telecom har tidligere skrevet at også Netcom fører samtaler om å kjøpe Tele2s norske virksomhet. Tidligere har Netcoms svenske eiere, Teliasonera, kjøpt Chess i Norge, mens også Tele2 skal være interessant for selskapet.

Tele2s informasjonssjef, Pernilla Oldmark, i Stockholm erkjente overfor bransjenettstedet at det norske selskapet er i spill.

- Vi må kjøpe eller selge. Dagens situasjon er ikke bærekraftig, sa Oldmark til Inside Telecom.

Network Norways styreleder Terje Christoffersen var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar mandag.