Gå til sidens hovedinnhold

Telefonkatalogen populær på nett

Telefonkatalogen er den informasjonstjenesten nordmenn har søkt mest etter på Internett i 2003. Det viser fersk statistikk for årets nettsøk.

Nordmenn er svært aktive i å bruke nettet for å innhente informasjon fra informasjonstjenester og offentlige institusjoner.

På andreplass på oversikten kommer Aetat og tredjeplassen inntas av Gule Sider, viser MSNs søkestatistikk over informasjonstjenester på nettet i 2003.

Det skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Ut fra denne statistikken er det grunn til å anta at mange nordmenn velger den nettbaserte gratistjenesten, i stedet for de telefonbaserte nummeropplysningene når de skal finne telefonnummer og adresser til folk og virksomheter, sier portalsjef Helge Birkelund i MSN Norge, en nettportal som er eid av Microsoft.

Høstens mye omtalte skattelister kommer på femteplass på listen. I år hadde Finansdepartementet begrenset offentliggjøring på nettet til tre uker.

– Skattelistene gjorde folk mer interessert i hva andre tjente og hadde i formue. I den korte perioden våre skattelister lå ute hadde vi 2,5 millioner søk på denne delen av vårt nettsted. Det viser at tilgjengeligheten i stor grad styrer interessen for informasjon, sier Birkelund til ANB.

Lettere med Internett

Tidligere, da skattelistene kun fantes hos likningskontoret, var det et fåtall i befolkningen som fant det bryet verdt å ta turen for å sjekke sin egen og andres inntekter. Det gjorde det mye lettere for nysgjerrige nordmenn da skattelistene ble lagt ut på nettet.

Innlevering av selvangivelsen og informasjon om denne er andre viktige grunner til at skatteetaten kommer så høyt opp på listen, ifølge Birkelund.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken