Gå til sidens hovedinnhold

Telenor idømt milliardbeløp

Nytt milliardsmell i Sibir.

Telenor er dømt til å betale 1,7 milliarder dollar, tilsvarende 11,7 milliarder kroner, til selskapet Farimex. Det avgjorde en domstol i Sibir i dag.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor sier i en børsmelding at selskapet vil anke saken.

- Denne avgjørelsen er at alvorlig brudd på Telenors lovlige rettigheter og interesser som en strategisk investor i Russland. Vi vil fortsette å forsvare våre investeringer i VimpelCom med alle tilgjengelige juridiske midler, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder av Telenors virksomheter I sentral- og østeuropa i pressemeldingen.

Telenoraksjen falt litt på meldingen på Oslo Børs, og klokken 11.09 er aksjekursen 38,45 - en nedgang på 4,47 prosent.

- Til tross for at kravet mot Telenor savner ethvert grunnlag og er lovstridig, innvilget retten delvis kravet fra Farimex, skriver Telenor i meldingen.

Krevde 26 milliarder
Det var i april i fjor at Telenor opplyste at de var saksøkt for formidable 3,8 milliarder dollar, rundt 26 milliarder kroner, av det lille selskapet Farimex som er en marginal aksjonær i VimpelCom.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Farimex mente at Telenor hadde skadet inntjeningen til VimpelCom, der Telenor eier 33,6 prosent, fordi Telenor motsatte seg et kjøp av et ukrainsk mobilselskap. Telenor har hele tiden avvist søksmålet som grunnløst, og mener at det er erkefienden Mikhail Fridmans Alfa Gruppen som står egentlig står bak. I august ble Telenor dømt til å betale 2,8 milliarder dollar, men denne dommen ble satt til side. Det er nå ankesaken som behandles i en høyere rettsinstans i Sibir.

HTML EMBED
DISKUTÈR HER:Hva skjer med Telenor?

Kansellert dom
Dommen på 2,8 milliarder kroner fra august ble kansellert basert på Telenors anke, men samtidig vedtok ankedomstolen i Sibir å høre hele saken fremsatt på nytt. Det er denne behandlingen som nå foregår i Sibir.

- Vi har hele tiden sagt at rettssaken ikke hører hjemme i Sibir. Men nå har retten sagt at den gjør det, og da får vi nå møte opp, og si hva vi mener om det, sa Dag Melgaard, pressetalsmann i Telenor til NA24 torsdag.

Han sa også at saken er fullstendig grunnløs i utgangspunktet.

Les mer her: Milliardsøksmålet mot Telenor ruller videre

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken