Gå til sidens hovedinnhold

Telenor knallet til

Fredrik Baksaas leverer så det holder. Nå ser det ut til at også Yunus får sitt.

I første kvartal 2007 økte Telenors driftsinntekter med fem prosent sammenlignet med første kvartal 2006, til sterke 22,4 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Inntektene fra den ukrainske operasjonen Kyivstar er ikke med i kvartalsrapporten. Dermed blir den underliggende inntektsveksten på sterke 12 prosent i kvartalet. Driftsresultatet før avskrivninger var 7,1 milliarder kroner mens resultat før skatt var 4,2 milliarder kroner. Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport fredag.

Bedre enn ventet
På forhånd ventet analytikerne en at driftsinntektene ville havne på 21,9 milliarder kroner, mens driftsresultatet før avskrivninger ville havne på 7,1 milliarder kroner. Det var samtidig ventet at resultat før skatt ville havne på 3,9 milliarder kroner.

- Hvis vi går ut fra at hoveddelen av den eide operasjonen Kyvistar i Ukraina ikke blir konsolidert inn i 2007, venter Telenor en omsetningsveks på 3 til 5 prosent med en EBITDA-margin (Driftsresultat før avskrivninger) på rundt 32 prosent. Investeringer som en andel av omsetningen ventes å være rundt 20 prosent, heter det i kvartalsrapporten til Telenor.

Vil løse konflikt
Det ser ut som Telenor har planer om å løse konflikten med nobelprisvinner Mohammad Yunus, som brukte fredstalen i Oslo som forhandlingsutspill mot det norske teleselskapet. Yunus mener at han har en intensjonsavtale om å overta 13 prosent av Telenors eierandeler i Bangladesh-selskapet Grameenphone.

I kvartalsmeldingen skriver Baksaas at han nå «utreder nå mulighetene for børsnotering av selskapet i Dhaka».

Telenor skriver i kvartalsrapporten at selskapets mobiloperasjoner fortsetter å levere sterkt, mens veksten avtar i Grameenphone. I fastlinjedelen er marginene forbedret i kvartalet til tross for fortsatt inntektsnedgang.

I Telenors TV-del, Broadcast, økte inntektene med 12 prosent sammenlignet med første kvartal 2006 til 1,7 milliarder kroner. Samtidig falt driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) til 375 millioner kroner, ned fra 408 millioner kroner i første kvartal 2006.

Veksten ute
Kvartalsrapporten til Telenor viser at selskapet i stadig økende grad henter veksten i utlandet. I Norge falt omsetningen i fastlinjedelen, sammenlignet med i fjor. Omsetningen i den norske mobildelen var på 2,2 prosent.

Ser vi i Danmark og Sverige var Telenor vekst innen mobil på henholdsvis 18,4 prosent og 7,2 prosent.

Ellers er det særlig i Thailand veksten er sterk. DTAC-selskapet hadde en vekst på sterke 45,7 prosent i kvartalet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai