Gå til sidens hovedinnhold

Telenor sikrer barna

Telenor har pusset opp sin Kidsurf-tjeneste og lover nå foreldrene bedre kontroll med barnas nettbruk. Den nye versjonen gjør at foreldrene selv kan bestemme hvilke nettsider ungene skal få bruke.

For halvannet år siden viste Telenor frem den første varianten av Kidsurf, som skulle gjøre det trygt å slippe ungene til på internett. Tjenesten var basert på innholdsfilter og ble lovprist av både Redd Barna og Barneombudet. I praksis viste det seg imidlertid å fungere dårlig.

Far og mor bestemmer
Derfor har Telenor frisket opp løsningen og lanserte tirsdag en ny Kidsurf-pakke. Denne gang er det foreldrene selv som setter grenser for hva barna skal få klikke på. Alle nettsteder må godkjennes av foreldre før ungene kan få tilgang til dem gjennom den egne nettleseren.

- Vi erkjenner at filterløsningen ikke var vellykket. De var for enkle å komme rundt og bommet ofte. Nå har foreldrene langt større kontroll med barnas nettbruk. Hver nettside må godkjennes og det er ikke mulig å følge linker, hvis disse ikke er godkjent, sier divisjonsdirektør Knut Haakon Nilsen i Telenor Privat til TV 2 Nettavisen.

- Hvor lang tid tar det før husets glupe 12-åring har forstått hvordan man kommer seg forbi dette hinderet?

Stopp ungene
- Det er vanskelig å si. Har du et godt passord og passer på det er man veldig sikker. Men det er klart at det blir vanskeligere når ungene blir eldre. Kidsurf er i utgangspunktet beregnet på mindre barn, sier Nilsen.

Kidsurf-pakken tilbys til alle Telenors Online-abonnement. I tillegg kan det kjøpes en ekstra sikkerhetsløsning som også hindrer adgang til selve PC-en. Denne løsningen er nødvendig dersom man ikke ønsker at ungene skal kunne rote rundt i dokumenter og bilder eller bruke ekstern programvare som meldingstjenester.

Samtidig med den nye Kidsurf-løsningen legger Telenor også med antivirusprogrammer til både Online og Frisurf-kunder. Men skal du ha fjernet uønsket reklame må du fortsatt betale 29 kroner ekstra i måneden.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar