Gå til sidens hovedinnhold

Telenor-veteran skifter beite

Tidligere Gazette-sjef Arne Cartridge, som siden 1996 har jobbet med kommunikasjon i Telenor, skal nå dra i gang informasjon i Hydro-selskapet Agri.

Cartridge var med å sette kommunikasjonsselskapet Gazette på kartet i 1993 og var der frem til han hoppet over i Telenor 1. desember 1996.

Nå skal han starte i Agri, offisielt fra 1. januar 2004. Hydro Agri omsatte for 33 milliarder kroner i fjor og satt igjen med et overskudd på 2,1 milliarder kroner. Med Hydros vikingskip som logo seiler de 7.600 ansatte mot børs, etter all sannsynlighet i mars neste år.

Da vil selskapet også ha skiftet navn, mens Hydro må ha skaffet seg ny visuell identitet. (se sak under)

Agri har salgsvirksomhet i flere enn 120 land, og fabrikker, lagre og kontorer i 50 land. Til sammen har Agri rundt seks prosent av verdensmarkedet innen gjødsel

Hydro-aksjonærene får utdelt 80 prosent av det nye selskapet, mens 20 prosent legges ut for salg i markedet i forbindelse med børsnoteringen. Staten vil fortsatt ha en hånd i gjødselsvirksomheten, og den statlige eierandelen vil minimum være på 33,4 prosent.

- Dette er et spennende selskap med en flott utvikling. Det skal på børs, og det er spesielt det internasjonale aspektet som tiltrekker meg, sier Cartridge til Propaganda. Han var i flere år involvert i den internasjonale satsingen og kommunikasjonsvirksomheten i Telenor.

Hittil har den snart forhenværende Telenor-direktøren stort sett jobbet innen kommunikasjon, telekom og IT. Før Gazette jobber han som informasjonssjef i IT-selskapet Digital.

- Slike beslutninger er vanskelige å ta, det har vært en fantatstisk reise innen Telenor, men nå er jeg blitt et par og 40 år gammel, og jeg følte at tiden var inne for et bransjeskifte, sier han og får en liten gruppe med seg på medarbeidersiden ved det norske kontoret.

- Mange av kommunikasjonsfunksjonene har vært løst av Hydro som konsern, det blir første gang Agri får sine egne funksjoner. Vi skal jobbe med et apparat som sitter rundt omkring i hele verden, sier Cartridge som har liten erfaring fra landbruk og gjødsel tidligere.

- Dette er en bransje som er langt fra ferdig konsolidert, behovet for en økning i matvareproduksjonen kjenner jo alle. Dette er et selskap med masse røtter, og den eneste reelle globale aktøren på sitt felt, hevder han og sier at merkevareygging, ekstern og intern informasjon blir hans hovedoppgaver innen selskapet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken