Brukere av telenors e-posttjeneste på Online.no og FriSurf opplever om dagen til dels store forsinkelser på mottak av e-post. Nettavisen har fått meldinger fra bekymrede brukere som ikke får e-posten de vet er sendt.

Bekrefter problem
- Det er våre privatkunder på online.no og Frisurf som bruker disse mailserverne som har hatt forsinkelser for å motta mail de siste dagene, forteller informasjonssjef i Telenor Elisabeth Evjen til Nettavisen.

Årsaken til forsinkelsen skal være at Telenor for tiden utsettes for ti ganger så mye spam som normalt, noe som skaper forsinkelser i de sentrale mailserverne som filtrere spam.

Store forskjeller i forsinkelse
- Brukeropplevelsen av dette problemet varierer. Søppelposten kommer i bølger, og hvor store forsinkelsene er avhenger også av hvordan e-postserveren til avsender er satt opp i forhold til å sende e-post på nytt. Det kan være forsinkelser på minutter til døgn, forteller Evjen.

Det betyr at det i enkelte tilfeller vil gå raskere å sende et brev i posten enn å sende en e-post.

Hun påpeker at ikke noe e-post skal gå tapt, og at det fortsatt går fint å sende e-post. Telenor understreker også at bedriftskunder ikke skal være påvirket av problemene.

Arbeider med å løse problemet
Telenor jobber nå både med å forsterke e-postsystemet til å takle større e-postmengder og få koblet fra infiserte maskiner fra internett som sender e-posten. «Angrepet» skal komme fra et internasjonalt nettverk av infiserte datamaskiner.