Gå til sidens hovedinnhold

Se, nå kan Baksaas glise igjen

- V har utnyttet vekstmulighetene og levert nok et kvartal med syv prosent organisk inntektsvekst, sier Jon Fredrik Baksaas.

Telenor og konsernsjef Baksaas kan glede seg over et nytt, godt kvartal - midt i all elendigheten knyttet til nettverksproblemene den siste tiden.

Telekjempen la torsdag morgen fram et EBITDA-kvartalsresultat på 7.457 millioner kroner. Det er langt over forventningene i markedet.

Selskapets driftsinntekter kom opp i hele 24,4 milliarder kroner.

Resultatet var ikke like imponerende, men likevel i tråd med forventningene: Telegiganten bokførte et resultat på 4.492 millioner - etter skatt og minoritetsinteresser. Tilsvarende tall i fjor var på 9.494.

- Halvveis inn i 2011 har vi utnyttet vekstmulighetene og levert nok et kvartal med syv prosent organisk inntektsvekst kombinert med jevn kundevekst og sunne marginer. Telenor-konsernet oppnådde en kontantstrøm på 20 prosent i en periode med tunge nettverksinvesteringer for å møte den sterke dataveksten, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Åtte millioner nye abonnenter
I kvartalsrapporten fremhever Baksaas at Telenor fikk nærmere åtte millioner nye abonnenter i kvartalet. Hoveddelen av kundeveksten er selvfølgelig drevet av Telenors asiatiske virksomheter.

I Norden er det også litt vekst, men mest gledelig for Telenor er det at den enorme veksten i datainntekter fortsetter å kompensere for prispresset på tale.

Selskapets driftsinntekter kom opp i 24,4 milliarder kroner i andre kvartal 2011. Det tilsvarer en inntektsvekst på syv prosent.

EBITDA før andre poster var altså nærmere 7,5 milliarder kroner, og EBITDA-marginen var 31 prosent.

Kontantstrømmen var 5 milliarder kroner, melder konsernet i rapporten som ble lagt fram torsdag morgen.

Fra kvartalsrapporten:

Åtte millioner nye abonnement
- Våre mobilvirksomheter fikk nærmere åtte millioner nye abonnenter i kvartalet. I likhet med årets tre første måneder var kundeveksten drevet av våre asiatiske virksomheter. I Norden har de nye tjenestetilbudene som ble lansert tidligere i år hatt positive effekter. Alle de tre nordiske virksomhetene tiltrekker seg nå nye kunder som kan nyte godt av attraktive pakketilbud og høyere datahastigheter. Jeg er spesielt fornøyd med å se at abonnementsbasen på mobil igjen vokser i Norge, og at veksten i datainntekter fortsetter å kompensere for prispresset på tale. I juni opplevde vi et større utfall i mobilnettet i Norge. Årsaken er identifisert, og tiltak er iverksatt for å forhindre tilsvarende hendelser. Våre asiatiske virksomheter bekrefter nok en gang den sterke fremdriften i regionen med 21 prosent organisk inntektsvekst, sier Baksaas.

India
- I India fortsetter etterforskningen av prosessen rundt tildeling av 2G-lisenser. Telenor er en langsiktig teleoperatør i India som allerede har mer enn 20 millioner kunder. Lisensene ble tildelt før Telenors inntreden i landet, og vi har investert i henhold til indiske myndigheters retningslinjer og formelle godkjenninger. Vi forventer således at utfallet av rettsprosessen ikke skal påvirke vår virksomhet negativt, sier Baksaas.

Sikre fortsatt vekst
- Vi vil fortsette å utnytte organiske vekstmuligheter gjennom å tilby tjenester med høy kvalitet og implementere ambisiøse effektiviseringstiltak, samtidig som vi fortsetter vår betydelige nettverksmodernisering. I dette kvartalet alene har vi investert mer enn én milliard kroner i fremtidsrettet teknologi i Norge, sier Baksaas.

Nytt tilbakekjøpsprogram
- Jeg er glad for å kunne meddele at vi vil initiere et nytt program for tilbakekjøp av egne aksjer i 2011, for cirka tre prosent av utestående aksjer, basert på vår sterke finansielle posisjon. Sammen med utbyttet som ble utbetalt i juni, bekrefter dette programmet vår ambisjon om å levere konkurransedyktig avkastning til våre aksjonærer, sier Baksaas.

Opprettholdte utsikter for 2011, sterkere kontantstrøm
Basert på resultatene og trendene så langt i år, opprettholder Telenor inntektsutsiktene for 2011 og forventer en noe sterkere kontantstrøm enn tidligere indikert.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken