(SIDE2): Tenåring betegner alderstrinnene som slutter med «-ten» altså fra tretten til nitten. Denne tiden forbindes også for mange med trassighet og krangling i huset.

Tenåringstiden kan være vanskelig for både foreldre og barnet, som går gjennom store fysiske og følelsesmessige forandringer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Dette bør du tenke på
The Nemours Foundation foreslår følgende rutiner for å hjelpe deg og barnet ditt gjennom tenåringstiden på en enklere måte, skriver Health Day:

- Sett deg inn i hva slags utfordringer og press barnet ditt går gjennom som tenåring. Tenk også gjennom hvordan denne tiden vil forandre forholdet dere i mellom. Ikke glem hvordan du hadde det og hva du selv følte i denne perioden av livet.

- Snakk tidlig med barnet ditt om puberteten og hvilke forandringer som han eller hun kommer til å gjennomgå. Vær forberedt på at du kanskje må svare på spørsmål om sex, alkohol og narkotika.

- Sett deg selv i barnets posisjon. Tenk på de følelsesmessige og fysiske forandringene som kommer til å skje med tenåringsbarnet ditt. Vær tålmodig og sympatisk.

- La barnet få utvikle personligheten sin, og ikke ta opp kampen mot hver eneste lille ting. Men vær bestemt på problemstillinger som handler om sex, alkohol og narkotika.

- Du må være forberedt, og innse at barnet ditt kommer til å motstå reglene du prøver å innføre. Dette er naturlig, men det betyr ikke at barnet ikke vil forsøke å møte dine forventninger.