Gå til sidens hovedinnhold

Tenåringsjenter hater kroppen sin

Ni av ti tenåringsjenter er misfornøyd med sin egen kropp, og seks av syv mener de må slanke seg, viser en ny undersøkelse.

Det er det engelske magasinet Bliss som har gjennomført undersøkelsen der 2.000 jenter deltok, skriver Ananova.

Slanker seg i svært ung alder
Bare åtte prosent av de som deltok i undersøkelsen var tilfreds med utseendet sitt. Av de som deltok i undersøkelsen var 19 prosent overvektige ut, men hele 67 prosent mente at de burde slanke seg. Hele 64 prosent av de under 13 hadde allerede vært på slankekur.

Undersøkelsen avslørte også flere urovekkende opplysninger om hvor langt unge jenter var villige til å gå i jakten på en vakker kropp.

Mer en fjerdedel av de 14 år gamle jentene som deltok i undersøkelsen sa at de hadde vurdert plastiske operasjoner eller slankepiller. Nesten en femtedel sa at de allerede led av anoreksi eller bulimi.

Syltynne idealer
Hele seks av ti jenter, uansett vektklasse, sa at de ville være lykkeligere dersom de var tynnere. Videre mente 72 prosent at tynne jenter var mer populære hos gutta, mens 86 prosent av de jentene som var overvektige trodde deres tynnere medsøstre hadde flere venner.

På spørsmål om hvem de mente hadde den peneste kvinnekroppen rangerte jentene i undersøkelsen popstjernene Britney Spears, Beyonce Knowles, Christina Aguilera, Jennifer Lopez og Kylie Minogue som de fem vakreste.

Les også:

- Flere gutter får spiseforstyrrelser
I en undersøkelse utført blant 2.000 elever ved norske ungdomsskoler mente 15,9 prosent av guttene at de var overvektige.

[Les mer]

Her er ungdomstypene
Det fokuseres stadig mer på hvordan man oppnår den perfekte kroppen. Likevel viser undersøkelser at det er bedre med glimt i øyet, enn store muskler i en ødelagt kropp. Og her ser du ungdomstypene.

[Les mer]

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her