Gå til sidens hovedinnhold

Tenk positivt - finn kjærligheten

En holdningsendring kan være alt som skal til for at også du finner kjærligheten.

(SIDE2): Er det lenge siden du har vært på date med noen?

Det kan hende at det kun skyldes holdningen din, og ikke noe annet sier Dan Baker, Ph.D og Cathy Greenberg, Ph.D, forfattere av boken «What Happy Women Know: How New Findings in Positive Psychology Can Change Women’s Lives for the Better».

De mener at den letteste måten å komme i gang med datingen på er å endre holdningen din.

Side2 Match:Prøv nettdating i dag!

Gammel holdning nr. 1: Jeg finner ingen menn noen steder!
Dr. Baker: Denne innstillingen er bare en «peptalk» du har med deg selv. Den understreker overfor deg selv at du aldri vil møte noen og den fjerner alt håp. Prøv å forandre innstillingen, slik at du heretter tenker: Jeg har ikke funnet noen ennå, så jeg trenger en ny strategi.

Dr. Greenberg: Jeg har følt det sånn mange ganger. Når jeg så begynte å tenke på alle de hyggelige fyrene som fantes der ute, og hvem de på sin side ønsket å være sammen med, så innså jeg at jeg ikke kom til å finne noen med min dårlige holdning. Hvem ville vel være sammen med en sutrekopp? Jeg tok Dr. Bakers råd, og fort gikk det mye bedre.

Gammel holdning nr. 2: Jeg er verken interessant, attraktiv eller sexy.
Dr. Baker:
Fokuser på dine styrker istedenfor dine svakheter. Så snart du er i gang med det, vil du merke at disse positive egenskapene vil tiltrekke andre.

Dr. Greenberg: Ta for deg en ting ved deg selv som du liker eller er stolt av. Det er ikke sikkert du har hatt tid til å legge merke til det før, fordi du har vært fokusert på det negative. Si for eksempel til deg selv at du er veldig god til «small talk», og tenk at menn vil like deg for det.

Gammel holdning nr. 3: Jeg er dårlig til å gå på date
Dr. Baker: Kvinner kan for eksempel si til seg selv at istedenfor å være på jakt etter en ektemann, så skal de bli en ekspert på menn. Dette kan de late som er grunnen til at de er ute med en type, og gir de en ny vinkel å stille spørsmål fra, slik at de ikke er så fokuserte på selve datesituasjonen.

Dr. Greenberg: Husk at det er begge to sitt ansvar at stevnemøtet blir vellykket, og ikke bare opp til deg. Istedenfor å legge så mye press på deg selv, så tenk litt mer på hva du bør forvente av han. Når du går på date så tenk på at de du er ute med skal gjøre seg fortjent til din tillit, din beundring og din respekt.

Gammel holdning nr. 4: Hva om jeg aldri kommer til å møte noen eller bli gift?
Dr. greenberg: Prøv å innta en ny holdning og tenk at dersom du aldri blir gift så har du allikevel fantastiske venner, familie og jobb, samt at du alltid vil være fri som fuglen til å gjøre akkurat som du vil.

Dr. Baker: Kryss en bro av gangen. Finn først en du liker og la det utvikle seg til et godt forhold. Deretter kan du håpe på giftermål, men husk at det sjelden kommer noe godt ut av det å forhaste seg.

Side2 Match: Sjekk hvem som er single i ditt område

Gammel holdning nr. 5: Jeg tiltrekker meg bare idioter
Dr. Greenberg: Hva med å isteden tenke at du er en magnet på fine og hyggelige mennesker. Dette vil nemlig hjelpe deg til å være nettopp dette, og før du vet ordet av det er du omgitt av mennesker du vil være omgitt av. Kanskje vil du finne din kjære blant dem?

Dr. Baker: Det finnes en del haier der ute, så de er man nødt til å passe seg for. De spiller på dine emosjonelle behov. Fokuser isteden på hva du savner, og hva du ønsker av en partner. Tenk på dine beste venner og finn ut hva du liker best med de. Hva var det egentlig du verdsatte mest hos dine ekspartnere? Fokuser på dette og du vil finne den rette personen.

Gammel holdning nr. 6: Jeg kommer aldri over mitt siste brudd - det fikk meg til å slutte å stole på menn
Dr. Greenberg: Forsøk å tenk på at du er et godt menneske som fortjener å bli elsket og fortjener å finne kjærligheten. Dersom du fokuserer på det positive, vil du trekke det positive til deg.

Dr. Baker: Tenk på hvor mange brudd du har vært igjennom, og hvor mange typer du har kommet over. Du har klart det før og du vil klare det igjen - ikke glem det.

(Kilde: Happenmag.com)

Ønsker seg langvarige forhold

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken