Gå til sidens hovedinnhold

- Tenker på Diana hver dag

Prins Harry og prins William snakket ut for første gang på amerikansk fjernsyn siden morens død.

(SIDE2:) De to prinsene ble intervjuet av Matt Lauer fra NBC Today Show i forbindelse med tiårsmarkeringen av prinsesse Dianas død.

Lauer spurte blant annet om prinsene trodde moren hadde vært fornøyd med at de forsøker å leve et noenlunde normalt liv.

- Blir aldri normale
- Jeg tror hun hadde vært glad for den måten vi er normale på, men mindre fornøyd med måten andre folk henger seg opp i det på ved at de ofte sier til oss: «Dere er ikke normale, så ikke forsøk å være det», sier Harry.

- Det er vanskelig å akseptere at vi aldri kommer til å bli normale, men vi har visse plikter og et visst ansvar som vi er nødt til å ta hensyn til.

Prins Harry innrømmet også at han synes de ti årene som har gått siden Diana døde, har gått veldig sakte.

- Vi blir konstant minnet på henne. Derfor går tingene litt sakte, sier han.

Tenker på Diana hver dag
- Etter at det hendte har vi tenkt på det nesten hele tiden, sier William. - Det går ikke en dag uten at jeg tenker på henne, legger han til.

Guttene fortalte også hva de ville ha gjort dersom de ikke var kongelige.

- Da jeg var yngre, ønsket jeg å bli politimann. Men nå kunne jeg gjerne tenke meg å bli helikopterpilot for FN eller noe sånt, sier William. - Jeg måtte gjort noe som var spennende og gøy samtidig som jeg hjalp folk, legger han til.

Harry på sin side, kunne tenke seg og bosatt seg i Afrika.

- Jeg kunne tenkt meg og bodd i Afrika og gjort noe humanitært arbeid. Eller blitt safariguide.

Programmet går mandag 18. juni på NBCs «Today» og «Dateline NBC». Matt Lauer intervjuet de to prinsene på Clarence House i London forrige måned.

I august er det ti år siden prinsene mistet sin mor, prinsesse Diana, i en tragisk bilulykke i Paris.

Tidligere denne måneden var prinsene ute i media og ba om at Channel 4s dokumentar om Diana skulle bli stoppet. Årsaken var at den inneholdt bilder av en døende prinsesse. Les mer om det her: - Ondt å vise døende Diana

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler