Gå til sidens hovedinnhold

- Tenner på sex med Kristoffer Joner

Rollekarakteren til Ane Dahl Torp i «Gymnaslærer Pedersen» tente alle hennes raketter.

Skuespillerinnen hadde ingenting imot å ha sex med forrige århundrets norske mannlige skuespiller.

I filmen «Gymnaslærer Pedersen» er alle gode ting tre for skuespiller Ane Dahl Torp: asketrollen, regissør Hans Petter Moland og ikke minst de heftige sexscenene tenner skuespillerinnen.

Dahl Torp legger ikke skjul på at hun hadde svært lyst på en rolle i Molands «Gymnaslærer Pedersen», som er en filmatisering av Dag Solstads bok med samme navn. I filmen spiller hun Nina Skåtøy som er med i den marxistisk-leninistiske bevegelsen i Norge på slutten av 60-tallet. Rollekarakteren tente Dahl Torp for fullt.

- Da det ble kjent at Moland skulle ha regi på filmen fikk jeg utrolig lyst på en rolle i filmen. Jeg ble helt besatt. Det å leve på minimalt av komfort var også noe som tente meg. I tillegg til de heftige sexscenene med Kristoffer Joner. Rollen tente alle mine raketter, slår Dahl Torp fast og ler.

Sjenert for sex
For Joner var sexscenene mer problematisk. Det gikk ikke så langt som til prestasjonsangst, men skuespilleren som før jul ble kåret til århundrets norske skuespiller, vedgår at sexscenene ikke falt ham lett å spille.

- Jeg er en sjenert type, så jeg måtte fokusere veldig på at det «bare» var en jobb. Men det gikk greit. Det er dessuten viktig å få det til å være så bra som mulig på film, slår Joner fast.

Sviktet eget parti
Både Joner og Dahl Torp har en kommunist gående i seg. Joner er vokst opp i en kommunistisk familie, mens Dahl Torp er sterkt knyttet til venstresiden i politikken. Det falt henne derfor tungt for brystet å stemme Arbeiderpartiet ved høstens stortingsvalg.

- Vanligvis stemmer jeg SV i stortingsvalg og RV i kommunevalg. Jeg føler derfor jeg sviktet både meg selv og rollekarakteren i filmen da jeg stemte på Arbeiderpartiet i høst, sier Dahl Torp.

Dahl Torp er tydeligvis mindre sjenert enn Joner når det kommer til sex på film, men noen pinlige øyeblikk er det for henne også.

- Veldig rart å spille inn en scene der du er splitter naken når alle andre har klær på seg og ser på. Men enda rarere er det at så snart vi hører «kutt» fra regissøren så snur alle seg plutselig vekk, som om det var verdens mest unaturlige ting å være uten klær, forklarer Dahl Torp.

Gleder seg til premiere
24. februar har filmen norgespremiere. Skuespillerne er begge svært spent på mottakelsen filmen vil få fra det norske publikum.

- Det blir vemodig å gi filmen til publikum. Å gi slipp på eierforholdet til filmen og gi den til publikum er ikke alltid like lett. Det blir på en måte litt mindre vårt. Etter premieren er det mottakelsen fra publikum som teller, og det er alltid litt nifst, men også spennende, sier Joner og Dahl Torp.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin