Terje Isungset
Winter Songs
All Ice Records/Grappa/Musikkoperatørene


«Winter Songs» er Isungsets sjette plate med ismusikk. Av åpenbare årsaker er det ikke mange som driver med dette og miljøet for slike instrumenter i for eksempel Cuba og Spania kommer av ymse årsaker neppe til å vokse med det første heller.

Isungset er født og oppvokst på Geilo og har gjennom hele karriera si hatt naturen som nær medspiller til det han har drevet på med. Også denne gangen er mye av musikken spilt inn under Icemusicfestivalen som årlig arrangeres i hjembygda til Isungset mens resten blei unnfanga på en isbre 3000 meter over havet i Val Senales i Italia.

Musikk henta fra flere av Isungsets bestillingsverk finnes her i nye versjoner. Sammen med seg har nå Lena Nymark på vokal, Sidsel Walstad på isharpe, Espen Jørgensen på isgitar, Nils Økland på ishardingfele samt Wiener Glassharmonikum på – akkurat det ja - glass og St. Hallvard guttene på sang på noen av spora. Sjøl spiller Isungset ishorn, isperkusjon, isofon (hva nå enn det er) og isharpe i tillegg til at hans distinkte stemme også krydrer dette unike uttrykket med ujevne mellomrom.

Alle instrumentene blir laga for anledninga og går sjølsagt tilbake til naturen etter endt bruk. I godt og vel 10 år har Isungset forska i dette unike universet og han skaper uten stans fantastiske og trolske stemninger og spesielt stemma til Lena Nymark er denne gangen med på å løfte det hele til ukjente steder.

Som om ikke musikken har særpreg nok, så løfter igjen designet og innpakninga budskapet til Terje Isungset til sjeldne høyder.