(SIDE2): - BibiGourmand betyr et godt spisested til en god pris, og det er nettopp det vi er. Vi synes det er fantastiske nyheter! Vi mener det er viktigere for å oss å få en slik utmerkelse i stedet for en stjerne, sier Terje Ness til Side2.

Michelinguiden slapp sine stjerner og BibiGourmand-utmerkelser tirsdag morgen. I Norge beholder samtlige restauranter sine single stjerner, men en ny restaurant fikk en BibiGourmand - Ness´ Oro Bar & Grill i hovedstaden.

BAKGRUNN: Her er Norges beste restauranter

Viktigere utmerkelse
Terje Ness er igjen mannen som styrer Oro Bar & Grill. Han åpnet for første gang dørene til Oro i 1999, som ble belønnet med en stjerne i guiden i 2004. Da ga Ness seg. Året etter mistet Oro stjernen, og fikk den heller ikke tilbake.

Den rimeligere gourmetrestauranten ble gjenåpnet med Ness som styrer i mai i fjor. Og nå hylles den atter en gang.

Les om åpningen av Oro her: Stjernekokk frir til 30 pluss

Stjernekokken mener det er viktig å få en slik utmerkelse i disse tider. For utenlandske turister tror han det er kan betyr mer at man får en slik klassifisering enn en stjerne. Fordi det betyr rimeligere mat, men allikevel et godt produkt.

- Jeg mener det er en bekreftelse på at vi gjør noe riktig, og vi har bra med gjester og et jevnt godt produkt. Det er også perfekt med tanke på markedet slik det er i dag. En del bedrifter ville kanskje kvie seg for å sende ut en gjeng på representasjonsmiddag på en stjernerestaurant, mens vi bidrar med et rimeligere alternativ, og nå en BibiGourmand, sier Ness.

Fra før har han én stjerne med Haga restaurant, der han fortsatt er ansvarlig for kjøkkenet. Eik restaurant er den andre restauranten i Norge som innehar en BibiGourmand. Oro Bar & Grill trenger ikke en stjerne, mener kokken, men Haga er avhengig av sin

- På Haga trengs en stjerne, fordi det ligger så langt av gårde.

Synd med enere
Ness synes det er synd at det ikke lenger er en norsk restaurant med to stjerner i den berømte guiden ikke lenger.

Før jul ble Bagatelle med Eyvind Hellstrøm i spissen lagt ned på ubestemt tid. Men Ness tror det vil komme en 2-stjerners igjen.

- En to-stjernes får vi helt sikkert igjen i Norge snart. Jeg vil gjerne også satse på det, ikke nå, men om noen år, forteller kokken.

TV-kokk Hellstrøm har selv sagt at han planlegger ny restaurant, men om det blir i Bagatelle-klasse vites fortsatt ikke.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!