(SIDE2): Gamle restaurant Oro i hovedstaden blir denne uken relansert som Oro restaurant og Oro bar, der konseptet går ut på å samle den voksne garde til hygge på rustikk bar og norsk/middelhavsk restaurant.

- Baren vil servere lunsj, ettermiddagsmat, nattmat, det vil være DJ på lørdager og 30 års-aldersgrense. God og litt rustikk mat, fra blant annet kullgrill, vil det bli servert i baren. Her blir det også rimeligere priser på et nivå enn i restauranten, sier stjernekokk Terje Ness til Side2 dagen før den store åpningsdagen.

Ingen stjernekamp
Ness var med på åpningen av Oro for ni år siden, men gikk ut av det Michelin-belønnede spisestedet etter uoverensstemmelser med de andre eierne. Da forsvant den berømte stjernen og problemene hopet seg opp og kronene rullet ut.

Ness deler nå ansvaret av den gjenåpnede restauranten og baren med makker Rune Pal, men Ness skal fortsatt ha ansvaret for kjøkkenet på Restaurant Haga (som jo har en Michelin-stjerne).

Han går imidlertid ikke for Michelin-stjerne denne gangen, ikke alle fall ikke helt ennå.

- Det er det mange som spør om, siden jeg har fått to tidligere, men det er ingen målsetting her i løpet av de første årene, sier Ness.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ingrid er hedersgjest
Mandag kveld er det nemlig privat åpning av restauranten og baren med en godt knippe av kjendis- og finanseliten på gjestelisten. Og hedersgjesten på festen er ingen ringere enn Norges TV-kokkestjerne, Ingrid Espelid Hovig.

- Hun er aller kokkers mor. Ingrid har ingen barn selv og adopterte 12 kokkesvenner. Både jeg, Bent Stiansen og Eivind Hellstrøm er blant kokkene hun er mentor for, sier Ness og legger til at hun i dag har rundt 22 kokketalenter hun «passer» på.

Norsk meny med middelhavsk vri
Menyen på restauranten skal bestå av hovedsakelig norske retter etter sesong.

- Fisk og skalldyr er det ypperste Norge har å by på, så storparten av menyen vil bestå av det. Men også sesongbetonte kjøttretter, som utover nå betyr lyst kjøtt som lam og kalv, forteller kokken.

I tillegg skal også godsaker fra middelhavskysten inn på menyen - som gode oljer og smakfulle salater.

- Restauranten vil bli kjent for sitt Middelhavskjøkken.

Stor fallhøyde
- Oro restaurant frir til de som vil spise maten til en tidligere verdensmester og skal imøtekomme de fleste budsjetter og etterspørselen slik den er i 2009. Det er et annet marked og en annen pengeflyt nå enn i 2000 da vi første gang åpnet restauranten, sier kokken.

Og det er ingen tvil om at det er i en vanskelig og litt mer spartansk tid en ny gourmetrestaurant ser dagens lys, men Ness er optimistisk.

- Hadde jeg vært i tvil om dette, så hadde jeg aldri gått inn i dette. Fallhøyden er veldig stor nå, men jeg tror dette skal gå.

Grunnen til det er at han mener Oslo sentrum trenger et slikt konsept.

- Voksne mennesker trenger et voksent sted å gå, sier han.