(SIDE2): - Jeg fikk en sjekk på 8000 kroner, du gir ikke en sjekk til en sunnmøring midt i Oslo sentrum vettu - tror nok det er mange som blir spandert på i kveld, sier Terje Sporsem til Side2.

Torsdag kveld vant han «Stå Opp prisen 2008», som er standupbransjens egen prestisjefulle pris. Reis Deg Komikerklubb (RDK) gir prisen til den stand up-komikeren som har hatt størst utvikling i året som gikk, og som har hatt størst betydning for sjangerens utvikling.

De andre nominerte var Christine Koht, Dag Sørås og Jonas Bergland.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Følsom komiker
Sporsem innrømmer at han ble svært rørt da han fikk prisen, og det kom noen tårer.

- Jeg griner jo av ingenting. Jeg kan se actionfilm sammen med kjæresten min og grine om helten blir skutt, da kan du tenke deg hvordan det var å stå foran mange kollegaer og få applaus.

Sporsem synes det er veldig hyggelig at komikere har vært inne å stemt på ham, og at de setter pris på det han gjør.

- Jeg har vært nominert tre år på rad, og har tidligere forberedt en eventuell takketale, men det hadde jeg ikke i år. Jeg hadde tidenes dårligste takketale, sier Sporsem og ler.

Viktig pris
Juryen har bestått av Jon Schau, Janne Rønningen, Vegard Lunde og Jånni Kristiansen. Sistnevnte, som også er leder for RDK, påpeker at «Stå Opp prisen» er en bekreftelse fra eget millø og likesinnede på at du kan sjangeren din og at dine komikerkollegaer setter pris på det du gjør.

- Det er miljøets egen pris og settes veldig høyt, sier Kristiansen til Side2.

Årets prisutdeler for arrangementet, som fant sted på Josefine Vertshus i Oslo, var Sturla Berg-Johansen. Her er hva han sa da han utropte Sporsem som årets standupkomiker:

«Vinneren er en kjent komiker, og meget godt likt i landet. Komikeren viser en stor tilstedeværelse og enorm innlevelse i sine opptredener. Han maler tydelige og visuelle bilder i sin stand up, har en glimrende timing, velutviklet kroppsspråk og gjennomarbeide og gode tekster som skaper mye latter. Prisvinneren har høstet gode kritikker med sin forestilling og har gjort sitt endelige gjennombrudd som profilert og kjent standupkomiker. Han har bekreftet sin posisjon som en av Norges morsomste og mest populære komikere».

Terje Sporsems show «Mitt liv som Terje» spilles på Latter på Aker Brygge i sommer. Premiere er 5. juni.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!