Terje Isungset
Ice Concerts
All Ice Records/Grappa/Musikkoperatørene

I løpet av de seks siste årene har perkusjonisten Terje Isungset gitt ut tre CD-er med ismusikk, ”Iceman Is”, ”Igloo” og ”Two Moons”. Han og medhjelperne hans har laget alle instrumentene av is og av naturlige årsaker har musikken blitt skapt i kalde omgivelser.

”Ice Concerts” er opptak fra verdens første isturné som gikk av stabelen forrige vinter og vår. 29 konserter i Norge, inkludert Spitsbergen, og Japan sto på reiseruta og ingen blei avlyst på grunn av varme!

Isungset sjøl spiller på isperkusjon, isofon, ishorn og rein is. I tillegg bruker han stemma si og på diverse steder rundt om på turneen hadde han med seg gjester som joikeren Sara Marielle Gaup, trompeteren og vokalkunstneren Arve Henriksen – hvilken fantastisk versjon han og Isungset har laga av ”Fola, fola Blakken”! – vokalistene Unni Løvlid, Lena Nymark og Silvia Moi – og naturen sjøl: Isen og snøen som bidrar med sine forunderlige lyder og stemninger.

Sammen med lydskulptørene Tor Magne Hallibakken og Asle Karstad har Isungset, gjestene hans og naturen laget stemninger og musikk som er hinsides noe annet du har hørt. Det er så uendelig vakkert, så personlig og ekte at det bør gi alle inspirasjon til å skjønne at naturen har vi bare en av og at vi må ta vare på den – ikke slik Terje Isungset gjør for det er det bare han som kan, men på vår egen måte.

”Isomslaget” til Lasse Berntzen, bildene til Asle Karstad og sjølsagt musikken og ikke minst stemningene til Terje Isungset gjør ”Ice Concerts” til en unik opplevelse.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!