Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det sykkelføre i skibakkene

Skianleggene har allerede fått fart på sommersesongen.

(SIDE2): Alpindestinasjonene satser i år ekstra mye på å gjøre sommersesongen i fjellet så attraktiv som mulig. Hele 10 alpinanlegg har heiser som kan frakte deg og sykkelen din til toppen av alpinanlegget, enten det er for utfordrende utforsykling nedover spesialbygde løyper, eller for å nyte en rolig sykkeltur i høyden.

Fjellet informerer
Dermed har også gjengen bak Skiinfo utvidet tilbudet på nett. På denne tiden av året heter tjenesten Fjellinfo.

- Vårt mål med Fjellinfo.no er blant annet å vise frem litt av hva fjelldestinasjonene har å by på, og at man absolutt bør vurdere en aktivitetsopplevelse i fjellet i sommer, sier Jens-Andreas Løland.

På sykkel i midnattssol
7. juni startet Norges største terrengpark for sykling heisene igjen. Hafjell Bike Park satser på en fartsfull sommer. Det gjør de også i Narvik, men det er ikke bare sykkelen som trenger å være med mot toppen av dette spektakulære fjellområdet. Alle anleggene satser på at heisen også blir brukt av andre som ønsker deg fantastisk utsikt eller en gåtur i fjellet.

David Krüger, ved Narvikfjellet, satser på at det blir ekstra spektakulært i høysesongen.

- Vi holder heisen åpen til klokken ett på natta og da kan man sykle i midnattssol, sier han fornøyd.

Her er åpningsdatoene for utforsykling med heis:

Hafjell Bike Park 7. juni
Narvikfjellet 8. juni
Oppdal Bike Park 21. juni
Geilo Pinkpark 21. juni
Beito Bike Park 1. juli
Skeikampen 5. juli
Gålå 7. juli

Her finner du sykkelrapporten Fjellinfo.

De fleste leier ut sykkel til bruk i anlegget. En utforsykkel, en såkalt downhillsykkel, leier du for 840 kroner en dag hos Pink Park i Geilo. Da er heiskort inkludert. En tradisjonell terrengsykkel er mye billigere, og en dag koster deg «bare» 240 kroner samme sted.

Sommerski
For dem som fortsatt ønsker å stå på ski i sommer, så har både Galdhøpiggen sommerskisenter, Stryn Sommerski og Folgefonna i snitt 7 meter snø i anleggene. Tidlig eller sent på sesongen kan det være muligheter for puddersnø om værgudene er litt gale.

Les også:Klart for bikinisesong i bakken

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken