Gå til sidens hovedinnhold

Terrorfrykt senker Europa

Terrorfrykt og svake tall fra ledende europeiske bjellesauer fører til et bredt børsfall i Europa.

Børsene i Europa blir rammet av fornyet terrorfrykt etter at anslag mot fly ble avverget.



Britiske politi har klart å avsløre terrorplaner mot britiske flyplasser. Terrorister hadde planer om å smugle inn sprengstoff inn på flyene i håndbagasjen og sprenge 20 fly over amerikanske og britiske byer, ifølge Sky News.



Dermed har britiske myndigheter innført forbud mot å ta med håndbagasje inn på flyene. Terrorfrykten fører med seg store forsinkelser i flytrafikken.



Skuffende fra teleselskap

Det største europeiske teleselskapet Deutsche Telekom melder at resultatet for andre kvartal ble 14 prosent svakere enn først antatt. Det er de tradisjonelle kundene som fører til at det tyske teleselskapets resultat endte langt svakere enn hva analytikerne hadde ventet. Deutshce Telekom skuffer også med omsetningen og melder samtidig at de ikke klarer å nå de tidligere fastslåtte målene.



Aksjen faller rundt 9 prosent på børsen i Frankfurt, og drar med de andre store europeiske telekomselskapene ned.



- Det kommer til å bli veldig vanskelig å se økte inntekter etter dette, sier investeringssjef Giacomo Chiorino i det italienske forvaltningsselskapet Alpifondi til Bloomberg News.



Økonomen tror at markedet for teleselskapene har sett toppen, og at det vil flere skuffelser.



- Det kommer til å bli skuffende. Det høye markedet vi har sett året vil ikke bli oppnådd igjen, forsetter Chiorino til Bloomberg News.



Sparket

Det svenske sikkerhetsselskapet Securitas kom også med skuffende tall. Konsernsjefen i verdens største leverandør av sikkerhetstjenester måtte fratre sin stilling etter at overskuddet i selskapet ble mer enn halvvert. Den sparkede konsernsjefen Thomas Berglund leverte tall stikk i strid med forventningene. Analytikerne ventet at overskuddet skulle øke i andre kvartal, skriver Bloomberg.



Den tyske DAX-indeksen faller 2 prosent, mens FTSE 100 i London er ned 1,5 prosent. Terrorfrykten rammer også spekulantene i Paris der CAC 40 faller 1,5 prosent.



Oslo Børs faller 1,42 prosent til 375,35 poeng.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken