Tesla er virkelig i vinden om dagen. SUV-en Model X er like rundt hjørnet, om enn noe forsinket, mens det nettopp har vært lansering av den nye volummodellen, Model 3.

Her er de norske prisene på Teslas super-SUV

Sistnevnte ble det solgt vanvittige 325.000 eksemplarer av i løpet av EN uke fra lanseringen.

Og midt oppi alt dette, rapporteres det altså nå, at det er på tide med en facelift av Model S. Sistnevnte er en bil som tusenvis av nordmenn har anskaffet seg de siste årene.

Tesla innrømmer problemer med produksjonen

Gjennombruddet

Model S var modellen som for alvor gjorde Tesla kjent. De hadde jo gitt oss roadsterutgaven før det. Men den var såpass dyr og liten, at det hele tiden var tenkt å være en nisjebil for de få.

Model S skulle riktignok være dyr og eksklusiv den også, men likevel produseres i et helt annet volum.

Siden lansering, har den blitt svært godt mottatt, både av presse og publikum. Særlig her i Norge har det blitt svært godt salg, og det har fortsatt hele tiden, selv om det nå er fire år siden den kom på markedet.

Stadig utvikling

Noe av forklaringen på at salget har holdt seg, er at bilen har utviklet seg hele tiden. Siste steg i den prosessen var nye seter, Autopilot (som gjør bilen mer eller mindre selvkjørende) og firehjulsdrift.

Men rent visuelt har det ikke vært noen endringer siden 2012. Men det skal ifølge det velinformerte, amerikanske nettstedet CNET, endre seg nå.

De har nemlig snakket med kilder i Tesla-systemet som bekrefter at Model S skal fornyes på en del områder. Deriblant designet.

Topp 10: Dette må du vite om Teslas nye SUV

Nytt design

Den faceliftede utgaven skal få en litt revidert og ny front, som skal minne mer om de nye modellene, Model 3 og Model X.

Planen er også å i større grad ta i bruk LED-teknologi i lysene, slik det har blitt mer og mer vanlig ellers i bransjen.

Interiøret skal dessuten få en oppjustering. Der vi har vært kritiske til Tesla, er nettopp mangelen på såkalt "opplevd kvalitet" i interiøret. Her ligger Tesla per nå noen hakk under premiumbilene fra Tyskland.

Derfor kan denne bilen bli historisk i Norge

Koster mer

Dette er åpenbart Tesla klar over selv også. Ifølge CNET sine kilder blir det flere oppbevaringsrom, nye stoler (som også skal ha mulighet for kjøling) og generelt mer luksuspreg på innsiden av bilen.

Nye farger skal også bli tilgjengelig. Kanskje blir matt svart lakk i kombinasjon med sorte lister rundt vinduene et alternativ her også, slik som på Model 3.

I utgangspunktet er alt dette gode nyheter. Den dårlige nyheten, ikke overraskende, er at den også blir dyrere. Men hvor mye prisøkningen vil være på, er det naturligvis for tidlig å si noe om.

Det er heller ikke sluppet ut noen informasjon om eventuelle endringer i effekt, ytelser eller rekkevidde.

Det er ikke umulig at vi får se den nye Model S-en allerede neste uke. Så følg med!

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også: