Gå til sidens hovedinnhold

Test: Motofone - Nesten gratis mobil

Motorola F3 Motofone uten abonnement koster mindre enn batteriet i de fleste andre mobiltelefoner.

Egentlig var den tenkt for markeder med et helt annet lønnsnivå enn Norge, men så viste det seg at den skulle bli en storselger også her. Motofone er markedets desidert billigste mobiltelefon med en utsalgspris hos Expert på 299 kroner.

Stilig
Motorola F3 kombinerer moderne design med en ekstrem enkelhet. Tastene er store og skjermen viser store og tydelige tall. Er du bare ute etter en telefon til å ringe med så er denne helt OK. Den har til og med en innebygget stemme som veileder deg. Det starter med at den ber deg stille klokken første gang mobilen tas i bruk.

Telefonen er faktisk Motorolas tynneste noensinne, med en tykkelse på bare 9 millimeter. Øvrige mål er høyde 114 mm og bredde 47 mm. Vekten er 69 gram. Vi snakker med andre ord om en mobiltelefon som ikke står noe tilbake for langt dyrere modeller hva design angår.

Gode taster
Tastene er helt flate som på Razr-modellene. En stor fireveis navigasjonsknapp dominerer fronten på telefonen. Den fungerer utmerket, men har ikke noen kvitteringstast i midten. Det er det strengt tatt heller ikke noe behov for på en så enkel mobil.

Tastene er behagelige å bruke og gir god respons. I dårlig lys blir imidlertid den svært ujevne bakgrunnsbelysningen et irritasjonsmoment.

Spesiell skjerm
Skjermen er sort/hvitt med god kontrast og tydelige tall. Dessverre er den store skjermen langt enklere enn første øyekast gir inntrykk av. Her er bare to linjer med seks tegn på hver. Det er nok om du skal ringe noen, men ganske håpløst for SMS. Du kan også bruke Motorola F3 som klokke eller vekkeklokke.

Det mest spennende med skjermen er at den er laget med såkalt elektronisk blekk. Dette er teknologien som skal gjøre det mulig å lage papirtynne skjermer for bruk på boards, i elektroniske bøker osv. Når du tar ut batteriet blir skjermbildet stående. Dermed trenger skjermen nesten ikke strøm.

Ubrukelig til SMS
Å skrive SMS er nesten håpløst. Skjermen er ikke grafisk, og dermed klarer den ikke å tegne bokstavene skikkelig. Det minner om en kalkulator, der S og 5 ser like ut. Det samme gjør # og H. Flere tegn lar seg rett og slett ikke vise, og på skjermen blir alle bokstaver store. Her vises ikke en gang punktum på enden av en setning.

Å sende SMS med Motorola F3 gjør du bare om du er helt nødt.

Få funksjoner
Med tanke på funksjoner er dette en telefon som fikser omtrent det samme som mobiltelefoner gjorde på midten av 90-tallet. Her er ingen kontaktliste ut over den som finnes på SIM-kortet. Den har heller ikke noe kamera, MMS, java, nettleser for mobilt internett eller andre funksjoner som vi med tiden er begynt å ta som en selvfølge. Her er sju grusomme polyfoniske ringetoner (8 kanaler), en liste over 20 siste anrop, høyttalende funksjon og vibrasjonsvarsling. Der er alt.

Lyden i F3 er det ikke noe å utsette på. 4,5 timer taletid og en beredskapstid på 300 timer er også godkjent.

Grei nok for mange
Det gode salget av Motorola F3 viser at det finnes en del mennesker som faktisk ikke har behov for en mer avansert mobiltelefon enn dette. Ellers er den typiske målgruppen folk som rett og slett ikke har råd til en mer avansert mobiltelefon. Er du av en eller annen grunn ikke kredittverdig er dette en billig telefon du kan bruke med kontantkort uten noen form for binding.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar