Gå til sidens hovedinnhold

Side2-redaksjonen tester sunnere snacksalternativer: - Jeg måtte faktisk spytte dette ut igjen!

Er supersunn snacks en god erstatning for helgegodteriet?

(SIDE2): Har du noengang gått forbi hyllene i helsekost-butikkene og sett snacksen de har stående fremme i freshe og innbydende pakninger, men med ingredienser som spirulina og hvetegress?

Vel, det har vi. Og hver gang har vi tenkt «men, smaker det noe godt da?», så derfor bestemte vi oss rett og slett for å teste.

Det er et såpass stort utvalg at vi ikke hadde rukket over alle de forskjellige produktene. Dette er et utvalg vi har plukket ut i samarbeid med flere medarbeidere i helsekostbutikker.

Testen er utelukkende basert på smak, og ikke næringsstoffer. Vi har gitt terningkast mellom 1 og 6, der terningkast 1 er lavest score mens terningkast 6 er best.

Selv om noen er sunnere enn andre, så er alle produktene i testen et bedre alternativ enn Freia-sjokolade og Maarud-potetgull.

Kan egentlig disse alternativene erstatte det vanlige godteriet til fredagskosen?

Slik ble resultatet:

Organic Coconut & Pinapple snack, Cocofina:

- Oi! Denne ananasen var myk, og smakte eksotisk. Den er faktisk skikkelig god! Sammen med kokosen smaker det som en drink du får servert i syden. Namnam!

- Litt kjedelig, denne miksen blir litt for søt for meg. Jeg savner noe mer.

- Kokosen var deilig, men ananasen ble litt for seig i konsistensen for meg.

- Dette er en som Bounty man har gjemt i skapet og finner igjen etter fem år... in a good way!

- Helt greit snacksalternativ. Litt bitter ananas, men god kokos. Likevel slår det ikke Bountysjokolade og fersk ananas.

Gjennomsnittlig terningkast: 4

Getraw Licorice Bar, Snack Better:

- Jeg trodde at en fruktbar med lakris ville bli en merkelig kombinasjon, men dette var knallgodt og mettende.

- Åh, denne var digg! Det høres rart ut med nøtter og lakris i samme bar, men dette var helt konge.

- Oi! Dette var en overraskende kombinasjon som fungerte godt. Den er frisk, salt og kremete, på én og samme tid. Blir litt mektig med en hel bar, men som en liten snack er det perfekt.

- Anissmaken tar for mye overhånd, og jeg synes den hadde en rar ettersmak.

- Et av de bedre valgene. Den har en god lakrissmak som føles naturlig, men den var litt for klissete i konsistensen.

Gjennomsnittlig terningkast: 5

Tørket Supersnack med Gojibær, kakaonibs og hampfrø, Supernature:

- Denne var helt ok. Ingen stor fest for smaksløkene, men gojibær er godt. Fin å ha i veska!

- Dette blir for bittert for meg. Det smaker litt muggent på en eller annen måte, og er absolutt ikke noe jeg forbinder med snacks.

- Bittert, surt og vokser i munnen. Jeg er ingen fan av gojibær i utgangspunktet. Nei fra meg.

- Ganske unødvendig å skrive at det er tørket på posen. Dette er tørt, seigt og kjipt. Det smaker grønt frø, og så sunn gidder jeg ikke være.

- Dette blir i så fall snacks man spiser til nød. Det smaker gammelt og føles bare totalt meningsløst ut. Det gir ingen god opplevelse.

Gjennomsnittlig terningkast: 2

Golden Berries Organic, Purasana:

- Det lukter litt som svisker, men smaker mye mer. Det smaker som kjærlighetsfrukt, bare mye mer konsentrert. Det er godt, men litt syrlig, og det kan fort bli for mye av det.

- En intens smak med litt rar konsistens. Det er ikke det jeg ville snackset på, men ettersom jeg kan trøste meg med at det faktisk er sunt kunne jeg kanskje latt det gå.

- Disse var sure og smaker intenst. Det smaker litt som sure multer! Disse vil jeg heller spise ferske, da er de jo kjempegode.

- Disse egner seg best som pynt i fersk tilstand, og er absolutt ikke bedre i tørket versjon.

- Nei, fy flate, disse er virkelig ikke gode. De har en sur ettersmak, og masse små frø som kjennes ut som grus som setter seg i tennene. Jeg måtte spytte dette ut igjen!

Gjennomsnittlig terningkast: 3

Way Better Snacks, Mustard & Onion

- Konsistensen og sprøheten er helt topp, men jeg skulle gjerne hatt litt mer smak. Dette ble litt for tamt for min del, men med guacamole er den sikkert super!

- Denne var kjempegod, men jeg skulle gjerne smakt litt mer av løken. Frøene gjorde snacksopplevelsen bedre. Kanskje det smaker mer når man kommer til bunnen av posen?

- Kunne gjerne kjøpt denne i stedet for en pose med vanlige chips, men skulle gjerne smakt litt mer sennep.

- Litt god, men også med litt smak av papp. Det er en god papp, og sennep trekker opp som alltid. Jeg mistenker at de smaker sunnere enn de er, men det er helt ok.

- Den er litt for tam for meg, men liker at flakene er tykkere enn klassisk potetgull, og det knaser bra. Smaksmessig er den likevel ingen høydare.

Gjennomsnittlig terningkast: 4

Rotfruktschips, potatis, palsternacka og rödbeta:

- Denne er bra på smak, men potetene gjør at deler av innholder smaker som helt ordinært potetgull. Rødbetchipsen var god, men skulle gjerne hatt mer av den og pastinakken.

- Dette er helt perfekt! Jeg elsker konsistensen og sprøheten, og samspillet mellom de ulike rotfruktene. Alle smaker helt unikt! Dette er en ny favoritt til fredagskvelden.

- Nam! Dette var knallgodt! God kombinasjon, og ikke for salt. Helt klart ny favoritt av grønnsakspotetgull.

- Yummy in my tummy! Dette kunne jeg spist mer av.

- Denne kan absolutt anbefales! Den er god og crispy, og får pluss for at det er tre ulike smaker i én og samme pose. Det skulle riktignok vært litt mindre potet, og mer av rødbeter og pastinakk.

Gjennomsnittlig terningkast: 5

Beef Jerkey Original:

- Jeg elsker denne! Dessuten er det jo skikkelig mat. Jeg digger den krydrete smaken av sennep.

- Dette er en soleklar favoritt! Ordentlig mat som gir en metthetsfølelse, samtidig som det smaker like godt som potetgull. Elsker det!

- Hadde problemer med dette i starten, men det går seg til. Deilig smak, mye salt, og så blir du mett. Kan lære å like denne!

- Nei, fy! Her har de bomma totalt for min del. Jeg elsker biff og kjøtt, men da skal det være godt stekt. Dette smaker bare rått kjøtt, og det gjør meg kvalm.

Gjennomsnittlig terningkast: 4

Apple Crisps, Cinnamon:

- Dette smaker jo som eplekake! Kanel og eple i skjønn forening. Eneste minuset er at det er litt tørt, men med en flaske vann ved siden av er det en innertier!

- Er du glad i eplekake er dette snacken for deg. Intens eplesmak, litt for intens for min del, men absolutt god.

- Ey! Eplekake jo! Morsom konsistens, god smak og fin størrelse på posen.

- Eple og kanel kan ikke gå feil. Nam!

- God, men samtidig ble det litt for mye for min del. Veldig intens eple- og kanel-smak. Får nesten en følelse av at det bruser på tunga.

Gjennomsnittlig terningkast: 5

Bounce Energy Ball, Spirulina & Ginseng

- Jeg liker flere av Bounce-ballene, men dette er ingen favoritt. Det er på ingen måte snacks.

- Denne likte jeg! Den smaker nesten litt marsipanaktig, og har en mettende følelse. Denne kommer jeg til å kjøpe igjen!

- Nei! Nei! Nei! Dette smaker som muggent hvetegress og vokser i munnen. Æsj!

- Dette smaker som totalt intetsigende marsipan. Den er sikkert grei å ha på fjelltur eller noe sånt.

- Veldig rar kombinasjon av tang og hvetegress, samtidig som den smaker marsipan. Ettersmaken er imidlertid god, og gir en mettende følelse.

Gjennomsnittlig terningkast: 3

Pana Chocolate, Coconut + Goji:

- Dette var ingen høydare. Forstår at dette er rå sjokolade uten tilsetninger, men dette ble bare bittert. Det skal være kokos i den, men det smaker jeg ikke i det hele tatt.

- Forferdelig! Kornete konsistens på råsjokladen, og ingen heldig kombinasjon med gojibær og kokos for min del. Skikkelig ekkel ettersmak.

- En kornete konsistens med bitter ettersmak. Jeg kan kjenne en ettersmak av kakao, men dette blir ikke sjokolade for min del.

- Den begynner bra, men vokser litt i munnen etterhvert. Likevel helt grei.

- Den kan ikke sammenlignes med vanlig sjokolade, men etter et par biter synes jeg faktisk ikke denne var så dum. Man blir i alle fall kvitt litt av sjokoladesuget.

Gjennomsnittlig terningkast: 2

GING, ingefærdrikk med honning og sitron:

- Helsedrikk! Den smaker mest ingefær og sitron, og kunne gjerne vært litt søtere.

- Denne kunne gjerne vært søtere, ja. Jeg savner smaken av ingefærøl. Den er til stede, men ikke markant. Dette blir bare sterkt og surt, og er heller ikke tørsteslukkende, men den smaker sunt.

- Jeg liker denne! Frisk smak, og veldig god kald. Den kunne vært litt søtere, men ellers bra.

- Sikkert god en varm sommerdag, men ganske kjedelig og tynn.

- Denne tror jeg faktisk kan være veldig god hvor den serveres iskald en sommerdag. Det smaker litt som lemonade. God og forfriskende.

Gjennomsnittlig terningkast: 3

100% Natural Chocolate Coconut Milk, Chi:

- Denne smakte litt som kald Rett i koppen-kakao. Ikke så søt som vanlig ssjokolademelk, og litt tynn. Men, den er frisk! Jeg likte denne!

- Fint at den ikke er så søt, men hvor er kokossmaken? Dette smaker vann med sjokoladesmak, og blir litt skvipete.

- Litt tam smak, jeg liker soyaversjonen av sjokolademelk bedre. Jeg smaker ikke noe kokos, og den har en litt rar ettersmak.

- Dette er fattigmanns O´boy. Tynn og med lite smak. Det er ikke forferdelig, men langt fra godt.

- Kokosvann med hint av sjokoladesmak. Nei takk!

Gjennomsnittlig terningkast: 2

Kommentarer til denne saken