Gå til sidens hovedinnhold

Testpatruljen tester elektriske tannbørster

Hvilken elektrisk tannbørste bør du velge? Med testpatruljen i spissen fikk tannbørstene litt av hvert å bryne seg på.

Testpatruljen denne gang besto av Katrine Rønning (20), Lillan Sjøkvist (25) og Einar Fagerheim (21), og de tre ”tannbørste-ekspertene” har fått i oppgave å se nærmere på tre uliker merker av elektriske tannbørster man finner på det norske markedet: Braun, Philips og billigbørsten fra Clas Ohlson.

Enklest i bruk
Første post for testpatruljen besto i å sjekke hvilken børste som var greiest å få klar til bruk, og om det var noen av børstene som hadde lange og innviklede bruksanvisninger. Hvor enkelt er det kort sagt å komme i gang med tannpussen?

Både Philips og Clas Ohlson gjorde et godt inntrykk her, mens Lillan syns Braun virket litt voldsom, og fant dessuten noen små ringer hun ikke helt greide å finne ut hva hun skulle brukes til.

1. Philips
2. Clas Ohlson
3. Braun

Rengjøring
Så var tiden kommet til å sjekke ut hvordan børstene faktisk rengjør tennene. Men før Lillan, Katrine og Einar kunne gjøre det, måtte jo selvsagt tennene tygge seg gjennom diverse snacks og slikkerier. Ostepop, Popcorn, Daim, Knekkebrød og til slutt en slikkepinne ble fortært, slik at tennene var proppfulle av karies og klissete matrester. Deretter ble tannbørstene skrudd på og en vanlig treminutters tannpuss ble utført.

Her var det veldig jevnt mellom de ulike børstene, men ved hjelp av noen små rosa tabletter, som viste hvor mye karies som var igjen i tennene etter pussingen, greide patruljen å finne de marginale forskjellene.

1.Clas Ohlson
2.Braun
3.Philips

Bustkvalitet og batterivarighet
Til slutt måtte testepatruljen sjekke hvor god bust- og batterikvalitet det var på tannbørstene. Først var det bustens tur, og for virkelig å se om den tålte en trøkk, gikk patruljen over fra å rengjøre tenner, til å rengjøre et helt bad med børstene! Fuger, fliser, golv, vasker og dusjkabinett ble skuret nøye, og ved 10, 20 og til slutt 30 minutter sjekket patruljen bustens utseende.

Her var det ingen tvil om at Philips var best. Clas Ohlsons børste og ikke minst Braun så ikke særlig bra ut etter en halvtimes baderomsvask, mens Philips så å si ikke var slitt i det hele tatt!

Etter dette ble batteriene ladet helt opp igjen, børstene skrudd på, og så var det bare å se hvilken som holdt ut lengst. Her trakk Clas Ohlson det lengste strået, mens Braun igjen skuffet. Faktisk holdt Clas Ohlson-børsten det gående i over halvannen time mer enn Brauns. Ser vi samlet på siste post var det Philips som her dro det lengste strået, mens Braun skuffet både med tanke på batteri og bust.

1. Philips
2. Clas Ohlson
3. Braun

Konklusjon
Det ble en durabelig kniving om førsteplassen denne gang. Clas Ohlson viste seg mye bedre enn patruljen trodde på forhånd, hadde det beste batteriet og pusset tennene bra.

Philips på sin side var veldig grei å komme i gang med, pusset også greit, og hadde imponerende solid bust. Sistenevnte var det som til syvende og sist ble utslagsgivende, og dermed gikk Philips helt til topps, med samme poengsum som Clas Ohlson på andre.

Braun var rett og slett en stor skuffelse, og holdt kun tritt når det gjaldt pusseresultatet.

1. Philips – 5 poeng
2. Clas Ohlson – 5 poeng
3. Braun – 2 poeng

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken